Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Βερολίνο: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 13/6



ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ «ΕΛΛΑΔΑ» ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΕ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ! 


Σήμερα Τετάρτη 13/6 5μ.μ. μπροστά στην Καγκελαρία
Το left.gr αναμεταδίδει την δράση στη Καγκελαρία ζωντανά!
Την ερχόμενη Κυριακή διεξαγονται νέες εκλογές στην Ελλάδα, μετά το αδιέξοδο των εκλογών της 6ης Μάη. Ένα αριστερό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, πιθανώς να αναδειχτεί πρώτη δύναμη. Και μόνο το ενδεχόμενο μιας τέτοιας νίκης ήταν αρκετό για να δούμε να οργανώνεται, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα Bild κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο που έγραφε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μας δώσει πίσω τα δισεκατομμύριά μας». 


Στην Ελλάδα κυκλοφορούν ήδη σενάρια τρόμου για το τι θα ακολουθήσει μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, αντιθέτως, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των ελλήνων και των ελληνίδων ψηφοφόρων να αναδείξουν με την ψήφο τους μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα καταγγείλει τις συμφωνίες με την τρόικα, την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ. Η τωρινή καμπάνια των 
γερμανικών ΜΜΕ είναι η συνέχιση του μύθου της «κακής ελληνικής οικονομικής διαχείρισης», που βασίζεται στο ρατσιστικό στερεότυπο του «τεμπέλη Νοτιευρωπαίου». Η, προπαντός τα τελευταία χρόνια, αύξηση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Όπως σε όλο τον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα, το δημόσιο χρέος διογκώθηκε προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες από τις συνέπειες της κατάρρευσης του κατασκευαστικού τομέα και της βιομηχανίας. Με μειώσεις μισθών και κοινωνικών παροχών, καθώς και με τον περιορισμό ή τη σταδιακή κατάργηση της προστασίας από την απόλυση, π.χ. μέσω της επέκτασης του θεσμού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, σε όλο τον κόσμο, μετακυλίονται τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, ανοίγονται για το κεφάλαιο νέα πεδία κερδοφορίας.


Από όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα βιώνει σήμερα αυτή την πολιτική στον ακρότατο βαθμό, ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική εκκλησία και οι Έλληνες εφοπλιστές συνεχίζουν να απολαμβάνουν φορολογική ασυλία. Σημαντικά τμήματα του λαού ζουν πλέον σε συνθήκες φτώχειας, χάνουν τα σπίτια τους και στερούνται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ωστόσο, πολλοί μισθωτοί, μικροί επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που επλήγησαν από την κρίση αντιστέκονται με μαζικές διαδηλώσεις, καταλήψεις σε πλατείες και πολλές γενικές απεργίες, καθώς και με πολλούς και ποικίλους εργατικούς αγώνες. Από αυτούς εμπνεόμαστε να συνεχίσουμε κι εδώ τον αγώνα ενάντια στις μειώσεις των πραγματικών μισθών και τις ιδιωτικοποιήσεις. 


Γνωρίζουμε ότι, στις σημερινές συνθήκες παγκοσμιοποιημένου ανταγωνισμού, κάθε μείωση μισθού και κάθε περικοπή κοινωνικών παροχών εντός Γερμανίας αυξάνει αυτομάτως την πίεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι όλων των άλλων χωρών. 
Αγωνιζόμαστε ενωμένοι ενάντια στον ανταγωνισμό μεταξύ των κρατών, στον εκφυλισμό της δημοκρατίας και τον ρατσισμό! 
Ομάδα Αλληλεγγύης στην Ελλάδα: attac Berlin, avanti, Sozialistische Initiative Berlin (SIB), Real democracy now! Berlin/GR, isl internationale sozialistische linke, Noya Berlin κ.α.
left
http://dedousi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: