Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ


24 Ιουνίου 2007 Μιά ημερομηνία αφετηρία για το Καταδυτικό Κέντρο Αυτόνομης Κατάδυσης Αιγαίου (Aegeanscuba)

Η πολυπόθητη άδεια λειτουργίας του Καταδυτικού Κέντρου, υπoγράφεται επιτέλους από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές . Από τις εγκαταστάσεις μας στην 'Σάμος Μαρίνα' και με αριθμό αδείας 92 αρχίσαμε , να καταδυόμαστε , να εκπαιδεύουμε Σαμιώτες αυτοδύτες , να μαθαίνουμε τα μυστικά της κατάδυσης στους τουρίστες που επισκέπτονται το πανέμορφο νησί μας , να ανακαλύπτουμε στην υποβρύχια διάσταση του φανταστικού σαμιώτικου βυθού.

Αν η πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, υπέροχη Σαμιώτικη καταπράσινη φύση μας αφήνει κατάπληκτους , αν οι παραλίες μας με τα πεντακάθαρα μπλε νερά, μας καλούν να κολυμπήσουμε, ο βυθός της Σάμου είναι ένας ακόμη πολλαπλασιαστής υπεροχής του νησιού μας.

Από το Μακρονήσι, τα Μελισόβραχα , τον κόλπο της Κέρβελης, τον Σιδερά, το Κλίμα , το Μιρτζίκι, την Καραβόπετρα, την παραλία Τσόπελα, την Σαμιωπούλα , τον Λιμνιώνα , το Κάτεργο , τον Αγ. Ισίδωρο, μέχρι το Ποτάμι αρχίσαμε να βουτάμε , να εκπαιδεύουμε αυτοδύτες , να προστατεύουμε την υδρόβια ζωή , να ανακαλύπτουμε την υποβρύχια διάσταση της Σάμου.

Tα 550 διπλώματα που έχει χορηγήσει το καταδυτικό μας κέντρο μας , από την εκπαίδευση Discover Scuba Diving μέχρι τους Divemasters και τους Master Scuba Divers, μας κάνουν υπερήφανους, αλλά και μας κάνουν ακόμα πιο πείσμονες στην ασφάλεια και την σωστή μετάδοση των καταδυτικών προτύπων εκπαίδευσης της Professional Association of Divers Instructors (PADI).

Εκτός από την εκπαίδευση, εκτός από τις καθοδηγούμενες καταδύσεις των διπλωματούχων αυτοδυτών, η διάσταση της κοινωνικής προσφοράς, ήταν και είναι ένας βασικός πυλώνας, της νοοτροπίας του καταδυτικού κέντρου AEGEANSCUBA.




Από το 2008 αρχίσαμε να διοργανώνουμε αυτοτελώς, για πρώτη φορά στη Σάμο, εθελοντικούς καθαρισμούς βυθού και παραλιών.
Παραλία Αγ. Παρασκευής-Νησί (2φορές) , όρμος Ποσυδωνείου( 2 φορές), όρμος Σιδερά, όρμος Μουρτιάς (2φορές), Κοκκάρι, παραλία Ασπροχώρτι μερικές περιοχές που παραδίδονται πεντακάθαρες.

Με την ίδρυση του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου το 2010, (είμαστε υπερήφανοι που τα περισσότερα μέλη του, ήταν μαθητές μας) η οργάνωση των υποβρύχιων καθαρισμών, ενισχύεται, επεκτείνεται και γίνεται συχνότερη. Εμείς ως καταδυτικό κέντρο συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε, υλικά και προσωπικά τις οργανώσεις των υποβρυχίων καθαρισμών του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, παρέχοντας τα καταδυτικά υλικά στους συμμετέχοντες δωρεάν.

Φυσικά, χωρίς την συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων και φυσικά χωρίς τους δεκάδες εθελοντές που στις παραλίες ή στους βυθούς συνέλεγαν τα απορρίμματα, δεν θα είχαμε πετύχει πολλά. Τους αξίζουν πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους μας. Τώρα μπαίνοντας στον 6ο χρόνο της λειτουργίας μας, συνεχίζουμε με αμείωτο ηθικό, ενδιαφέρον και όρεξη την προσφορά μας και ευχόμαστε ασφαλείς καταδύσεις σέ όλους τους αυτοδύτες.


aegeanscuba

Δεν υπάρχουν σχόλια: