Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Σεισμική δόνηση στα Δωδεκάνηση 5,8R

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:44 το μεσημέρι της Κυριακής (10/06) στη θαλάσσια περιοχή 73χλμ ανατολικά της Ρόδου και 490 χλμ ανατολικά - νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 26,3 χλμ.


H Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλα τα Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, τόσο από το μέρος του Δήμου, όσο και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αισθητή έγινε επίσης η σεισμική δόνηση και στα νησιά του Νομού Σάμου (Ικαρία – Φούρνους αλλά και Σάμο). Στη Σάμο έγινε αισθητή στη νότια πλευρά του νησιού και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ηραίου και στο Μαραθόκαμπο.


Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ΝΤV της Τουρκίας σημειώθηκε ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,1 βαθμών, στα ανοικτά των ακτών της νοτιο-δυτικής Τουρκίας, χωρίς άμεσες πληροφορίες για τυχόν νεκρούς ή τραυματίες. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:44 GMT στα ανοιχτά του μικρού παραθαλάσσιου θέρετρου του Ολουντενίζ, στην επαρχία Μούγκλα, σύμφωνα με το NTV.


Επίσης σημειώθηκαν και αρκετοί μετασεισμοί μέχρι αυτή τη στιγμή (απογευματινές ώρες Κυριακής).
15:49    4,9R
15:57    3,5R
16:07    3,4R
radiocafe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: