Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ένα μήνα μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών, συνάντηση και στη Μυτιλήνη Νέα προσέγγιση των δύο ακτών

Aντί να επισκέπτεται τα νησιά της ευθύνης του ο Περιφερειάρχης Νάσσος Γιακαλής που τον βρίσκεις που τον χάνεις στην Τουρκία . Ο καϊμακάμης του Βορείου Αιγαίου.




Μέσα σε ένα μήνα απ’ την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, οι αυτοδιοικητικοί των δύο ακτών συναντιούνται ξανά, αυτήν τη φορά στη Μυτιλήνη

Σε συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής, πριν από ένα μήνα περίπου στο Κουσάντασι της Σμύρνης, του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου και της Ένωσης Παράκτιων Δήμων της Τουρκίας, οι αυτοδιοικητικοί των δύο ακτών ανταμώνουν και πάλι, αυτήν τη φορά στη Μυτιλήνη. Η νέα προσέγγιση γίνεται με πρόσκληση του αντιπροέδρου τής ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου σε μια προσπάθεια να γνωριστούν καλύτερα οι αυτοδιοικητικοί των απέναντι περιοχών μεταξύ τους.

«Δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να μείνει άδειο πουκάμισο η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και επισφραγίστηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας», ανέφερε ο Παντελής Πατερέλλης, που με την ιδιότητα του αντιπροέδρου τής ΠΕΔ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε «να γίνουν βήματα και να υλοποιηθούν τα όσα συναποφασίστηκαν με το πρωτόκολλο, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και προτάσεις σε τόσο, μα τόσο κοινά θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση στις δύο πλευρές του Αιγαίου».

Η συνάντηση στη Μυτιλήνη γίνεται με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 2ου Ελληνοτουρκικού Φεστιβάλ και θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής στα γραφεία τής ΠΕΔ, Καραντώνη 6 στη Μυτιλήνη. Θα μεσολαβήσει στη συνέχεια η συνάντηση των αυτοδιοικητικών με το Επιμελητήριο και λίγο αργότερα, το μεσημέρι της Κυριακής, η ΠΕΔ θα παραθέσει γεύμα στους αιρετούς.

Δυνατές σχέσεις

Στη συνάντηση στο Κουσάντασι της Σμύρνης συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής και Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ενώ η ΠΕΔ εκπροσωπήθηκε απ’ τον κ. Πατερέλλη και τους Άρη Χατζηκομνηνό και Βαγγέλη Παλαιολόγο.

Το πρωτόκολλο που υπεγράφη, έχει ως σκοπό να ενισχύσει την κοινή συνεργασία μεταξύ των δήμων μελών των δύο αυτοδιοικητικών Ενώσεων. Με το πρωτόκολλο θα επιδιωχθεί να εδραιωθούν δυνατές σχέσεις, που θα ενισχύσουν την εξέλιξη της μεταξύ τους συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, των κοινωνικών σχέσεων, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας, του εμπορίου και της επιστήμης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πατερέλλης στη συνάντηση της Κυριακής, έχουν προσκληθεί οι αυτοδιοικητικοί της Λέσβου, ενώ απ’ την Τουρκία μεταξύ άλλων θα μετάσχουν οι δήμαρχοι Κουσάντασι, Αδραμυττίου, Δικελί, Αϊβαλιού, Νταρλί Ντερέ (ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης των Παράκτιων Δήμων) και πολλοί άλλοι, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει και στη συνάντηση του Μαΐου.
εμπρός - aegaio

Δεν υπάρχουν σχόλια: