Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Τι αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας?

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 9 Ιουνίου αποφασίστηκαν τα εξής:




1. Εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί των ετών 2012 και 2011 του ΝΠΔΔ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΝΑΣ».


2. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι δράσεις τουριστικής προβολής για το 2012. (η Λα.Σ είπε ότι οι στόχοι για τον τουρισμό βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ η πλειοψηφούσα αρχή ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή στις συνεδριάσεις της επιτροπής τουρισμού με προτάσεις).


3. Ομόφωνα ναι στην παραλαβή των παρακάτω μελετών:
α) Τροποποίηση μελέτης για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον Άγιο Κήρυκο Ν. Ικαρίας, χωρητικότητας 77 σκαφών, προϋπολογισμού 6.300.000 ευρώ. Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν παραδοθεί όλες οι εγκεκριμένες μελέτες από την δήμο στην διαχειριστική αρχή για την ένταξη και δημοπράτηση του έργου. Ο δήμος μάς είπε ότι λείπει μόνο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μέσα σε λίγες ημέρες ο φάκελος θα είναι πλήρης.
β) «Εκπόνηση μελέτης βιολογικού καθαρισμού Αγ. Κηρύκου και Θερμών», «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων βιολογικού καθαρισμού Αγ. Κηρύκου και Θερμών», «Μελέτη κατασκευής αντλιοστασίων λυμάτων και κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού προσαγωγής λυμάτων Αγ. Κηρύκου στην εγκατάσταση επεξεργασίας»


4. Ομόφωνα ναι στην σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ικαρίας και Δήμου Φούρνων.


5. Ομόφωνα ναι στην διάθεση πίστωσης 30.000 ευρώ για την οργάνωση τωνΔιεθνών σκακιστικών εκδηλώσεων "Ίκαρος 2012".


6. Το κυρίως θέμα ήταν η παρουσίαση και η συζήτηση για το ΣΧΟΑΠ, μέσω της εργασίας που έκαναν οι μηχανικοί των υπηρεσιών του δήμου και της περιφέρειας που βρίσκονται στο νησί μας. Κατατέθηκαν οι αλλαγές που πρότειναν και ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με προτάσεις που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.
Αυτές τις μέρες θα έχουν ετοιμαστεί και θα συζητηθούν εκ νέου στο Δ.Σ. όπου αναμένεται η έγκρισή. Από εκεί θα δοθεί στους μελετητές όπου θα το εξετάσουν για την τελική του κατάθεση το Φθινόπωρο για να περάσει στο ΦΕΚ. Η καταληκτική ημερομηνία για τα ΣΧΟΑΠ της χώρας είναι στο τέλος του έτους. Θα έχουμε πολλά περισσότερα όταν εγκριθεί η τελική πρόταση.


Οι προτάσεις της επιστημονικής ομάδας εργασίας αποτελούμενης από τους κ.κ. Γιώργο Κόκκινο , Γιώργο Δογάνη , Γιάννη Σπάνο , Νίκο Καστάφαρο, Γιώργο Καλπία, Δέσποινα Πασβάνη , Ηλία Γιαννίρη , Γιάννη Γιαννίρη , Μαρίνα Μουλά, Χρήστο Μαλαχία) που επεξεργάστηκε για την μελέτη Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΑΠ) Δήμων Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου, Ράχων της Νήσου Ικαρίας, βρίσκονται εδώ.

ikariamag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: