Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Παρελθόν το ΠΑΣΟΚ – Αλλάζει ακόμα και το όνομα ο Βενιζέλος

Και επίσημα πλέον οι τίτλοι τέλους για ένα κίνημα που παραδόθηκε εδώ και χρόνια "ψυχή και σώμα" στο χώρο της Δεξιάς, εφαρμόζοντας πιστά την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και μετασχηματίζοντας το σε ένα βαθειά συντηρητικό κόμμα και σε ενα φορέα υλοποίησης των πιο αντιδραστικών, αντιλαϊκών - αντιδημοκρατικών πολιτικών και στρατηγικών.

Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στην Ιπποκράτους για το μέλλον του κινήματος.
Το χαμηλό ποσοστό, μόλις 12.27%, εξασφαλίζει στο άλλοτε ισχυρό ΠΑΣΟΚ μόνο 33 βουλευτές. Στο στρατηγείο του κόμματος έχει σημάνει συναγερμός με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προετοιμάζει Συνδιάσκεψη μέσα στο καλοκαίρι πριν το Συνέδριο της 3ης Σεπτεμβρίου.
Στο μικροσκόπιο όμως θα μπουν και τα οικονομικά του κινήματος με ενδελεχείς ελέγχους και υπο συζήτηση ακόμα και την αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί το χρέος των 130 εκ. ευρώ του ταμείου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στη διάλυση της ΠΑΣΠ και στης ΠΑΣΚΕ ενώ θα συγκροτήσει την ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) με νέα πρόσωπα.
Αναμένεται πλέον να ξεκαθαρίσει το τοπίο και με τα δυνατά ονόματα του ΠΑΣΟΚ όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Γιάννης Ραγκούσης που έχουν προκαλέσει το... ενδιαφέρον του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με το μέλλον τους στην Ιπποκράτους.

diktionews

Δεν υπάρχουν σχόλια: