Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Πρόταση Π. Κουρουμπλή για τα γερμανικά κέρδη


«Αν η Γερμανία είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας, όπως η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, η χώρα μας σήμερα δεν θα αντιμετώπιζε αυτή τη φοβερή κρίση που καταστρέφει ζωές, τα όνειρα των νέων ανθρώπων και ενισχύει το κύμα ευρωσκεπτικισμού, επιτρέποντας σε εθνικιστικά φαντάσματα να αναβιώσουν». 


Αυτό επισημαίνει ο  Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκλεγμένος   βουλευτής    του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές    στη Β’ Αθηνών και εκ νέου υποψήφιος,  σε επιστολή  που απέστειλε προς τους Γερμανούς  βουλευτές  στο γερμανικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωβουλή.  Ο κ. Κουρουμπλής,  προτείνει  ακόμη «τα κέρδη δισεκατομμυρίων που αποκομίζει η Γερμανία από την κρίση χρέους, να επενδυθούν στις καθημαγμένες οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου». Όπως σημειώνει «μία τέτοια επιλογή θα έδινε πραγματικό περιεχόμενο στην ιδρυτική αρχή της Ε.Ε. περί αλληλεγγύης των κρατών μελών».


Στην ίδια  επιστολή υπενθυμίζει ότι οι μετριοπαθείς δυνάμεις σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν την υποχρέωση να εργαστούν για την κατανόηση μεταξύ των δύο λαών, για ένα συλλογικό ευρωπαϊκό «εμείς» που θα ανταποκρίνεται στα ιδανικά της ισότητας, της δικαιοσύνης, των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
thessalonikipost

Δεν υπάρχουν σχόλια: