Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ: Η Ι.Σύνοδος δεν παραχωρεί την κυριότητα αλλά τη χρήση-Κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο


Έκτακτη συνεδρίαση θα γίνει στη αίθουσα συνεδριάσεων στον Άγιο Κήρυκο την 9η Ιουνίου 2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ,  με θέμα ημερήσιας διάταξης το Γηροκομείο Ικαρίας.
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα  μετά την με αριθμ. 6896/6-6-2012  επιστολή της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας (δείτε εδώ) στην οποία επισυνάπτεται απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οποία κοινοποιείται η απόφαση της να μη παραχωρήσει δωρεάν την κυριότητα του Γηροκομείου στον Δήμο Ικαρίας αλλά να παραχωρήσει δωρεάν την χρήση των ακινήτων για μακρύ χρονικό διάστημα μετά από την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που αναφέρονται στην παρούσα επιστολή.


Η εξέλιξη αυτή αλλάζει (πάλι) τα δεδομένα, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της Ι.Μ.Σάμου τον περασμένο Μάρτιο η οποία και αναφέρει χαρακτηριστικά: Η Τοπική μας Εκκλησία ὡς φιλόστοργη Μητέρα και ἐπειδή θέλει νά διασφαλίσει τούς Γέροντες αποφάσισε χωρίς ἐμπάθειες ἤ δεύτερες σκέψεις να παραχωρήσει την κυριότητα τοῦ Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ικαρίας «Ἡ Στέγη τῆς Παναγίας» στον Δῆμο Ἰκαρίας.
ikariamag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: