Έπιασε τόπο η απειλή τής ΝΕΛ για παύση εξυπηρέτησης των άγονων γραμμών όπου έχουν δρομολογηθεί πλοία της, μέχρι να αποπληρωθούν οι οφειλές του Δημοσίου προς αυτήν. Πρόκειται για ένα ποσό 8,5 εκατ. ευρώ και αφορά σε οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου προς την εταιρεία από τον περασμένο Οκτώβριο και μέχρι σήμερα, για δρομολόγια που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί. Η εταιρεία υποστηρίζει πως δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να αγοράσει καύσιμα για τα πλοία της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις άγονες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ, Ιωάννης Αβραντίνης, χθες το απόγευμα μας είπε: «Εμείς δε θέλαμε να δημιουργήσουμε πανικό στο κόσμο. 

Ούτε συνδέουμε το ζήτημα αυτό με άλλα θέματα που μας απασχολούν. Αυτό που κάναμε την Τρίτη το πρωί, ήταν να καταθέσουμε δηλώσεις επίσχεσης υπηρεσιών προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τις οποίες δηλώναμε τη διακοπή εκτέλεσης επιδοτούμενων δρομολογίων λόγω μη καταβολής μισθωμάτων, οφειλομένων από τον Οκτώβριο του 2011. Ανακοίνωση για το θέμα εκδώσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα.»