Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Οι «αποδεκτοί» προς υπουργοποίηση από την Νέα Δημοκρατία

Καμία απολύτως συζήτηση δεν έχει γίνει μέχρι αυτή την ώρα για τα πρόσωπα τα οποία θα μετέχουν στην νέα Κυβέρνηση. Αυτό διαφαίνεται από όλες τις συζητήσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αφού με κανένα στέλεχος δεν έχει μιλήσει ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς




Οι φήμες οι οποίες κυκλοφορούν δεν έχουν ουσιαστικά βάση και υπόσταση αφού ο Αντώνης Σαμαράς -όπως ήδη επισημάνθηκε- δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του. Στο μεταξύ στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ εκτιμά ότι «ο κ. Σαμαράς δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει για την σύνθεση της Κυβέρνησης εάν δεν οριστικοποιηθεί προηγουμένως η συμφωνία με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη». 

Στο μεταξύ για το ίδιο θέμα κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί ότι «δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ονόματα εάν δεν ξέρουμε ποια κόμματα θα μετέχουν του νέου σχήματος, αλλά και ποια πρόσωπα θα προταθούν από τις συνεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις στον κ. Σαμαρά». Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι υπάρχουν φυσικά κάποια στελέχη τα οποία θεωρούνται σίγουρα από την Νέα Δημοκρατία ότι θα αναλάβουν Υπουργικούς θώκους.

Ωστόσο προς υπουργοποίηση από την Νέα Δημοκρατία θεωρούνται σχεδόν βέβαιοι και αποδεκτοί οι: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης, Κώστας Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Δήμας. Όλα δείχνουν ότι οι νέοι υπουργοί θα προέρχονται από όλα τα κόμματα τα οποία θα τη συγκροτήσουν, αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ. 


Ο μεν Ευάγγελος Βενιζέλος λέγεται ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα προτείνει κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος, ενώ ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να θέτει ως προϋπόθεση μετριοπαθείς υπουργούς για τα κοινωνικά υπουργεία. Η ΝΔ δεν θα είχε αντίρρηση να αξιοποιηθούν και μάλιστα στις θέσεις που κατείχαν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ίσως και ο Φίλιππος Σαχινίδης στο οικονομικό επιτελείο, αλλά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Από την Ιπποκράτους ακούγονται και τα ονόματα των τεχνοκρατών Γιάννη Στουρνάρα, Γιώργου Ζαννιά και Ναπολέοντα Μαραβέγια. 

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: