Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εγκρίθηκε και η δρομολόγηση του επιβατηγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Ευδηλο-Καρλόβασι Σάμου.

Η δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου “Blue star patmos” στη γραμμή Πειραιάς, Χίος, Μυτιλήνη, από 12/07, εγκρίθηκε (20 ψήφους υπέρ, ένας κατά) στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Blue star ferries» είχε ζητήσει τη δρομολόγηση του Patmos από 5/7 ωστόσο οι εκπρόσωποι της εταιρείας ζήτησαν σήμερα από το ΣΑΣ διορία μίας εβδομάδας προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος του πλοίου με όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Έτσι το patmos που αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά στις 2 Ιουλίου, θα ξεκινήσει τα επίσημα δρομολόγιά του περίπου από τις 12 του μήνα.

Να σημειωθεί ότι η NEL που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη, έχει αντιδράσει έντονα στη δρομολόγηση του “Blue star patmos” καθώς όπως υποστηρίζει στη συγκεκριμένη γραμμή δραστηριοποιούνται ήδη έξι πλοία από τρείς εταιρείες και οι συγκοινωνιακές ανάγκες τη συγκεκριμένη περίοδο καλύπτονται επαρκέστατα.
Μάλιστα στελέχη της εταιρείας δεν αποκλείουν νομική προσφυγή για το θέμα, ή παραπομπή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εγκρίθηκε και η δρομολόγηση του επιβατηγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Ευδηλο-Καρλόβασι Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι της Hellenic Seaways ζήτησαν τη δρομολόγηση του πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή από 10/07 καθώς το πλοίο αυτή τη στιγμή αντικαθιστά το “Νήσος Χίος” το οποίο υπέστη ζημιές κατά την πρόσφατη πρόσκρουση της πρύμνης του στο λιμάνι της Τήνου και βρίσκεται στα ναυπηγεία της Σύρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group επιθυμεί να ανακοινώσει ότι παρελήφθη σήμερα και ύψωσε την Ελληνική σημαία το νεότευκτο πλοίο Ro-Pax BLUE STAR PATMOS, που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd, Κορέας.
Το νεότευκτο πλοίο Ro-Pax BLUE STAR PATMOS, ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd, Κορέας.

Το BLUE STAR PATMOS είναι το δεύτερο από την παραγγελία δύο πλοίων της Attica Group , υψηλών προδιαγραφών, ολικού μήκους 145,50 μέτρων, ταχύτητας 26 κόμβων και μεταφορικής ικανότητας 2.000 επιβατών και 427 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως ή 60 φορτηγών οχημάτων και 145 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως.Σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, η επένδυση του Ομίλου Attica, που υπερβαίνει τα Ευρώ 70 εκατ., στοχεύει στη συνεχή προσπάθεια για μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλλει μέσω του τουρισμού, στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους, με την προϋπόθεση να εγκριθεί η δρομολόγησή του από τις αρμόδιες Αρχές.
lesvosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: