Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ


Ίσως είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον στα νεώτερα χρόνια, που η εκλογική διαδικασία σε μία χώρα, επηρεάζει τόσο πολύ τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και η ιστορία έμελλε να αναθέσει αυτό τον ρόλο σε μία δυσανάλογα μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.


 Όλα τα βλέμματα, παγκοσμίως, είναι στραμμένα στη χώρα μας και το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της ΕΕ, όσο αφορά στη δομή της και τις προτεραιότητές της. Τα πράγματα είναι απλά: Αν η ελληνική ψήφος «βαρύνει» προς τις φιλομνημονιακές δυνάμεις θα επικυρώσει την κυριαρχία του κέρδους πάνω στη ζωή, αν γίνει το αντίθετο τότε θα έχει γίνει η αρχή να αμφισβητηθεί αυτή η βασική προτεραιότητα της ΕΕ. 


Με νίκη της Αριστεράς, φυσικά δεν θα λυθούν την επομένη των εκλογών τα μεγάλα προβλήματα της ΕΕ και της Ελλάδας. Θα χρειαστεί να δοθούν μάχες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Θα έχει όμως δοθεί το σήμα: Δεν φοβόμαστε να διευθύνουμε τη ζωή μας και τότε μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι το δικό μας παράδειγμα. Είμαστε φτωχοί, αλλά ζωντανοί και έχουμε δύναμη τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: