Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

«Εφυγε» σήμερα ο Θύμιος Καρακατσάνης

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο μεγάλος Ελληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Θύμιος Καρακατσάνης, έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο.




Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 11.30 το πρωι απο το νεκροταφείο Παιανίας. 

Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο. 


Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου. Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα του Αριστοφάνη, του Μολιέρου, ενώ στον κινηματογράφο οι εμφανίσεις του υπήρξαν πιο σπάνιες. Είχε εμφανιστεί στις ταινίες Το πιο λαμπρό αστέρι, Η χαρτορίχτρα, Η γυναικοκρατία, Μπουμ Ταρατατζούμ, Καραβάν Σαράι.


ΣΥΝ: Αοκνος εργάτης της θεατρικής σκηνής «Ο Θύμιος Καρακατσάνης υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της θεατρικής σκηνής, ένας ηθοποιός μέγιστος με την πραγματική έννοια του όρου. Ταλέντο δαιμονικό, ερμήνευσε άπειρους ρόλους με το δικό του προσωπικό και μοναδικό σκηνικό τρόπο.Ζωντάνεψε χαρακτήρες και έδωσε αξία ακόμα και στον πιο μικρό ρόλο. Φώτισε τους ρόλους από γωνίες θεατρικά ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες Παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές μένουν οι ερμηνείες του σε έργα του μέγιστου κωμικού της αρχαιότητας, του Αριστοφάνη. Ακόμα, η μανία του για δημιουργία πάνω στην σκηνή και στις πιο δύσκολες ώρες του και η εξαιρετική μοναδική επαφή του με τους θεατές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Ο  "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" εκφράζει τα συλλυπητήρια του, σε όλους τους δικούς του. Η Ελλάδα έχασε ακόμα ένα σπουδαίο άνθρωπο της Τέχνης και του Πολιτισμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: