Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΕ και EKT πιέζουν την Κύπρο να δανειστεί από αυτούς με μνημόνιο και τρόικα!

Οι ευρωπαϊκές αρχές πιέζουν την Κύπρο να δεχτεί ένα πλήρες πακέτο διάσωσης 10 δισ. ευρώ, αντιδρώντας στις απόπειρες της χώρας να περιορίσει τη βοήθεια μόνο στο τραπεζικό της σύστημα, δήλωσαν στο Βloomberg δύο αξιωματούχοι. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλουν να συνδέσουν οποιοδήποτε κυπριακό αίτημα με μια ενεργή εποπτεία, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Η Κύπρος αντιστάθηκε στις πιέσεις να υποβάλλει αίτημα πριν από τις ελληνικές εκλογές, σημείωσε ο ένας από τους αξιωματούχους. Οι διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, η οποία προσπαθεί να λάβει δάνειο και από την Ρωσία, θα συνεχιστούν μέχρι τη σύσκεψη τωνυπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις 21 Ιουνίου. 

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας δήλωσε ότι οι επιλογές της Κύπρου για χρηματοδότηση είτε μέσω διμερούς δανείου ή μέσω του EFSF, παραμένουν ανοικτές. Ο ίδιος σημείωσε πως η χρηματοδότηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της μεγαλονήσου παραμένει προτεραιότητα, καθώς το θέμα επείγει, ενώ δεν αποκλείει την προσφυγή στο EFSF, υπό τους κατάλληλους όρους. “Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα λάβουμε την χρηματοδότηση που χρειαζόμαστε για να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες, είτε αυτό γίνει μέσω διμερούς συμφωνίας, ή μέσω του μηχανισμού“, δήλωσε ο κ. Βάσος Σιαρλή.Σύμφωνα με τον υπουργό, το αποτέλεσμα των εκλογών θα δώσει τη δυνατότητα για “ταχύτερο διακανονισμό” στην περίπτωση που η Κύπρος αποφασίσει να υποβάλει αίτημα για βοήθεια.
euro2day.gr
via papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: