Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σημεία συνέντευξης που παραχώρησε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH και τον δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο.


Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH και τον δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο, τόνισε ότι «η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου έχει λήξει πριν ακόμα ξεκινήσει».



Η κα Κατσέλη τόνισε ότι εάν η νέα Κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου και εάν τα κόμματα που την στηρίζουν ήθελαν να είναι συνεπή προς τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, τότε «θα έπρεπε να επιδιώξει από την αρχή μία πολιτική, υψηλού επιπέδου συνάντηση με τους εταίρους μας για να αναδείξει και να τεκμηριώσει σε πολιτικό επίπεδο την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης».

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση θα έπρεπε να θέσει και να αναδείξει τα πεδία επαναδιαπραγμάτευση για τα εργασιακά, το φορολογικό σύστημα και την φορολογική πολιτική, τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη βιωσιμότητα του χρέους, πριν την έλευση της τρόικα στην Αθήνα για τις συναντήσεις με τεχνικά κλιμάκια.

Ταυτόχρονα, ανέφερε, «η Κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει την αλλαγή της σύνθεσης της τρόικα», ώστε να υπάρχει αντικειμενική και ανεξάρτητη ανάλυση των επιπτώσεων των μέτρων πολιτικής στην οικονομία, κάτι που, όπως τόνισε, δεν εγγυάται ότι μπορεί να κάνει η παρούσα σύνθεση της τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: