Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Με το ποσό των 24.600 ευρώ επιχορηγούνται Σύλλογοι και Σωματεία της Σάμου




Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η εισήγηση του ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΠΟΝΑΣ για επιχορήγηση διαφόρων Συλλόγων και Σωματείων της Σάμου. Συγκεκριμένα τα ποσά που θα διατεθούν είναι τα εξής:




1. Για τη Φιλαρμονική ΒΑΘΥΛΟΣ πίστωση 6.000€ για το 2012, επειδή παρέχει πολιτιστικό και κοινωνικό έργο με τις εμφανίσεις της και με την εκπαίδευση των μελών της.


2. Για τη Φιλαρμονική Καρλοβάσου πίστωση 6.000€ για το 2012, επειδή παρέχει πολιτιστικό και κοινωνικό έργο με τις εμφανίσεις της και με την εκπαίδευση των μελών της πολυπληθούς μπάντας.




3. Για τον Ιωνικό Καρλοβάσου/τμήμα βόλεϊ κατηγορίας Α2 πίστωση 4.000€ για το 2012, επειδή συμμετέχει σε εκτός Σάμου διοργανώσεις.


4. Για τον Σύλλογο Γυναικών Παγώνδα «Ομόνοια» με επιπλέον επιχορήγηση 600€ για το 2012, πέραν αυτών που εγκρίθηκαν με την ΑΠΦ 25/2012, επειδή η έκδοση εφημερίδας από παιδιά, είναι ευαίσθητο θέμα.


5. Για τον πολιτιστικό Σύλλογο Ηραίου με πίστωση ύψους 4.000€ για τη διοργάνωση του Rock Festival, επειδή η δαπάνη πραγματοποίησης είναι ιδιαίτερα μεγάλη και η διαφήμιση που γίνεται για τη Σάμο είναι σημαντική.


Εξάλλου το ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΟΝΑΣ δεν ενέκρινε το αίτημα επιχορήγησης του ποδοσφαιρικού Σωματείου «Βαθύλλος» με θέμα την επιχορήγηση δράσεων του ΝΠΙΔ για το 2012, επειδή δεν κρίθηκε σωστό να επιχορηγείται η ποδοσφαιρική δραστηριότητα εντός Σάμου, διότι πρέπει να κάνουμε το ίδιο για όλους τους Συλλόγους.

Σημείωση: Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ίσως το ΝΠΔΔ να μην εκτίμησε σωστά την αίτηση του ποδοσφαιρικού σωματείου, διότι η επιχορήγηση που ζητούσε ήταν για τους αγώνες μπαράζ που έδωσε για την άνοδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία. Και φυσικά χρειάστηκε να ταξιδέψει τρείς φορές εκτός Σάμου. Πλην όμως τις τελευταίες ημέρες η ΕΠΟ αποφάσισε όπως η ομάδα της Ένωσης προβιβασθεί στη Δ΄Εθνική κατηγορία αν φυσικά το επιθυμεί και η διοίκηση της ομάδας. Τότε όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Τριανταφύλλου σε συμπληρωματική ερώτηση που του κάναμε, ότι αν η Ένωση συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, τότε θα δοθεί και σε αυτό το Σωματείο οικονομική επιχορήγηση.

Οι παραπάνω επιχορηγήσεις ύψους 24.600€ μπορούν να βαρύνουν τον προϋπολογισμό του ΔΟΠΠΟΝΑΣ οικονομικού έτους 2012 όπου υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση.


Φυσικά και υπήρξαν οι ανάλογες αντιδράσεις από ορισμένα μέλη του ΔΣ όπως οι κ.κ. Μηλίγκος και Λύκος και ειδικά ο πρώτος είπε ότι ένας Σύλλογος όπως η «Ομόνοια» που έχει βραβευθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν μπορεί να μην λαμβάνει κάποια σεβαστή επιχορήγηση, ενώ ο κ. Λύκος ανέφερε ότι τα Σωματεία και οι Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής Πυθαγορείου δεν λαμβάνουν επιχορηγήσεις για το σοβαρό έργο που επιτελούν.
Α.Κ.
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: