Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Φάρμακα τέλος σε 14 νομούς . Φέρτε πίσω το κ. Λοβέρδο..!!


Πανελλαδικές... τείνουν να γίνουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι προχωρούν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που προκαλεί ήδη την αντίδραση του υπουργείου Υγείας.


Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν τους έχει ακόμη εξοφλήσει συνταγές που εκτελέστηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο και οι οποίες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκ. ευρώ για τον Μάιο και 145 εκ. ευρώ για τον Ιούνιο.


Αυτό, πρακτικώς, σημαίνει έξτρα ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το συνολικό κόστος των φαρμάκων τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό. Μετά την Εύβοια και τη Φλώρινα, όπου οι ασφαλισμένοι αγοράζουν από τις 10 Αυγούστου μετρητοίς τα φάρμακά τους, αντίστοιχες αποφάσεις έχουν λάβει και εφαρμόζουν ήδη οι φαρμακοποιοί σε Γρεβενά, Κυκλάδες, Κρήτη, Μαγνησία, Κορινθία και Αργολίδα.


Από την ερχόμενη Δευτέρα, μόνο μετρητά αναμένεται να δέχονται και τα φαρμακεία σε Κέρκυρα και Κοζάνη, ενώ δύο μέρες μετά, στις 22/8, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν τα φαρμακεία της Ροδόπης.

Η λίστα, ωστόσο, των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων που αντιδρούν δεν ολοκληρώνεται εδώ. Σήμερα έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των φαρμακοποιών της Λέσβου για το ίδιο θέμα, ενώ αντίστοιχες συνελεύσεις έχουν ορίσει οι φαρμακοποιοί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία. Στην Αχαΐα οι φαρμακοποιοί δίνουν περιθώριο μέχρι 31η Αυγούστου στον ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση των οφειλομένων.



Ο κλάδος βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται «καυτό» αν δεν βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση. Ο ΠΦΣ ?που συνεδριάζει εκτάκτως το μεθεπόμενο Σάββατο 25/8? απειλεί με γενίκευση των κινητοποιήσεων. Δεν είναι λίγοι οι σύλλογοι που προτίθενται να προτείνουν πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τη Δευτέρα 27/8. Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας αναμένεται να αποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν γύρω στις 27 ή 28 Αυγούστου. Πάντως, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γερ. Βουδούρης, δεσμεύθηκε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η τακτοποίηση των οφειλών του Μαΐου προς τους φαρμακοποιούς.


Την ερχόμενη Πέμπτη κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά για να πάρουν μέρος οι φαρμακοποιοί στη γενική τους συνέλευση.
Η λίστα της ταλαιπωρίας
Σύλλογοι που εκοψαν την πίστωση: Εύβοια, Φλώρινα, Γρεβενά, Κυκλάδες, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι, Μαγνησία, Κορινθία, Αργολίδα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ροδόπη
Γιάννης Φώσκολος
ethnos.gr


Μα που είναι ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα του χώρου της Υγείας...

Μόνο αυτός ξέρει και μπορεί....

"ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ"....φαίνεται να είναι η καθολική λαική απαίτηση.... ας ακούσει κάποιος!!!!!!

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: