Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Αναβάλλεται για άνοιξη του 2013 (και βλέπουμε) το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Όχι για τις 3 Σεπτεμβρίου, όπως παλαιότερα είχε ειπωθεί, αλλά ούτε τον προσεχή Νοέμβριο όπως εν συνεχεία είχε ανακοινωθεί, ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 


Αιτία η συνεχόμενη κρίση που περνά η Ιπποκράτους, καθώς ούτε η περίφημη ανασύσταση δεν έχει αποδώσει, ούτε εγγραφές μελών γίνονται, όπως είχε ζητήσει ο Ε. Βενιζέλος να "γραφτούν" από την αρχή όσοι είχαν μείνει στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να είναι μέλη και να πάρουν μέρος στο συνέδριο.


Αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι πολιτικό και από τον Σεπτέμβριο αναμένετε στην Ιπποκράτους να δοθούν μάχες. Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ και ειδικά στελέχη που στήριξαν τον Ε. Βενιζέλο του καταλογίζουν αυταρχισμό, πορεύεται με "ενός ανδρός αρχή", ότι δεν μπορεί να συσπειρώσει ότι έχει μείνει στο ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης δεν διαθέτει στοιχειώδες σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων.


Το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής του βάσης έχει προ πολλού μετακομίσει στην Κουμουνδούρου, και ένα εξίσου μεγάλο τμήμα της κοινωνικής του αλλά και της αριστερής κομματικής πτέρυγας του παραμένει ανένταχτο. Με αποτέλεσμα το κοινωνικό ακροατήριο του να είναι το απόλυτο μηδέν... και οι παρεμβάσεις του στην κοινωνία να είναι και αυτές εξαφανισμένες.


Το με πρώτο τμήμα έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από το ΠΑΣΟΚ. Το δε δεύτερο κομμάτι σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα. Καθότι κρίνει την σημερινή ηγεσία του και τα κορυφαία στελέχη του όπως ο Α. Λοβέρδος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Ραγκούσης και άλλοι, ότι ήταν η… task force που οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο χωρίς διαπραγμάτευση. Και φρόντισε να παραμείνει η Ελλάδα εκεί, και πάλι χωρίς διαπραγμάτευση.


Το τμήμα αυτό του ΠΑΣΟΚ μιλά με απαξιώσεις για τους παραπάνω λέγοντας: "Δεν θα συναντήσει κανείς ιδεολογικές ή ουσιαστικά πολιτικές διαφορές μεταξύ τους. Παρά μόνο προσωπικές. Διαφορετικές αποχρώσεις της ίδιας στρατηγικής θεώρησης της πραγματικότητας."



Ωστόσο το κομμάτι αυτό μένει ακέφαλο χωρίς "ηγέτη" που θα μπει μπροστά και θα καθορίσει τα δρώμενα στο ΠΑΣΟΚ ή αν θα δώσει άλλη λύση.


Κάτω από αυτές τις συνθήκες και μη γνωρίζοντας τι μπορεί να συμβεί τον Σεπτέμβριο ο Ε. Βενιζέλος  θέλει ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου, να πάει για την άνοιξη του 2013. Ελπίζοντας έως τότε να δημιουργηθεί ο στοιχειώδης κομματικός μηχανισμός, αλλά και μέχρι τότε θα έχει ένα πολιτικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

eviapost

Δεν υπάρχουν σχόλια: