Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Φεστιβάλ ''Ηραία Πυθαγόρεια'' για 5η χρονιά


ΗΡΑΙΑ 2012  - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια συνεχίζει για 5 χρονιά την δημιουργική του πορεία οργανώνοντας τις γιορτές των Ηραίων που γίνονταν στην Σαμο πριν από 2200 χρόνια.

Γιορτές λαμπρές που συγκέντρωναν πλήθος επισκεπτών απο όλα τα μέρη της Ελλάδας με επίκεντρο του εορτασμού το ναό της Ήρας.


i-samos

Περιελάμβαναν νυκτερινούς αγώνες γυναικών με δάδες, μουσικούς και ποιητικούς αγώνες και σειρά αλλων καλλιτεχνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων. Σήμερα μιά νέα γιορτή έρχεται να δώσει το μύνημα του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας αλλά και των αξιών που μεταφέρει το Ελληνιkό φώς της γνώσης και του πολιτισμού, μέσα στους αιώνες.

Η συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών και εθελοντριών , η στήριξη απο το σύνολο των φορέων της περιοχής , δίνουν τις εγγυήσεις για ενα πετυχημένο αποτέλεσμα. Ξεχωριστές παρουσίες στις φετεινές εκδηλώσεις το Μουσικό συγκρότημα Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής Λυραυλος, και οι ομάδες χοροθεάτρου Δρυός Τόποι του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου Δώρας Στράτου.


Οι εκδηλώσεις οργανώνονται απο τον Δημο Σάμου και τον Δοππονας και υποστηρίζονται από το Εμπορικό Επιμελητήριο Σάμου και το Σύλλογο Επαγγελματιών Πυθαγορείου.

19 και 20 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο μια νέα γιορτη για μια παλιά ανάμνηση.

Ακολουθει αναλυτικό πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

19/8 ώρα 20.30 Μουσείο Πυθαγορείου: “Νύν και Αεί”. Χορός από τις ερευνητικές και καλλιτεχνικές ομάδες “Δρυός Τόποι” του Πανεπιστημίου Αθηνών & “Αρχαίας Όρχησης” του θεάτρου Δώρα Στράτου. Σκηνοθεσία Άννα Λάζου.


"Με τα σύνεργα του Ορφέα". Συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής με το συγκρότημα “Λύραυλος” του Παναγιώτη Στέφου.Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την ΚΑ εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

20/8 
ώρα 20.00 Έναρξη Λαμπαδηδρομίας από το Ναό της Ήρας στο Πυθαγόρειο (ποδηλατόδρομος).

ώρα 20.50 Άφιξη αθλητριών, έναρξη πομπής (κεντρικός δρόμος Πυθαγορείου).

ώρα 21.40 Άγαλμα Πυθαγόρα, άφιξη φλόγας, αρχαίοι χοροί από τη σχολή χορού της Χριστίνας Τσαρδούλια & την χορευτική ομάδα της Ελένης Παντελούκα.Αρχαία μουσική απο το συγκρότημα “Λύραυλος” του Παναγιώτη Στέφου με την Ζαφειρούλα Χατζηφωτίου. Ηχητικά και Φωτιστικά εφέ.

ώρα 22.30 Αναχώρηση αθλητριών για περιοχή Ταρσανά.

Έναρξη χοροθεάτρου, “Θείος Χορός” από την ομάδα “Δρυός Τόποι” του Πανεπιστημίου Αθηνών & την ομάδα “Αρχαίας Όρχησης” του Θεάτρου Δώρας Στράτου, με την Άννα Λάζου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: