Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πρόγραμμα Εορτασμού της 6ης Αυγούστου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Ημέρας της 188ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης

ΘΕΜΑ: « Πρόγραμμα Εορτασμού της 6ης Αυγούστου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Ημέρας της 188ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης»


Στα πλαίσια του εορτασμού της 188ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης, ορίζουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Α) Γενικό σημαιοστολισμό όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών καθώς και των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων στις 5 και 6 Αυγούστου 2012, από ώρα 06:30 μέχρι 20:30 σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμο Σάμου.


Β) Φωταγώγηση οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου κατά τις βραδινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου 2011.

Γ) Φωτοστολισμό των πλοίων που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Νήσου Σάμου κατά τις νυκτερινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου 2011.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

1. Ώρα 19:00 : Τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών κ.κ Ευσεβίου.


2. Ώρα 21:00: Λιτάνευση Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Δέηση στο λιμάνι Πυθαγορείου.

3. Ώρα 22:15: Παρέλαση φωτοστολισμένων πλοίων και καύση πυροτεχνημάτων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

1. Ώρα 08:30: ΄Επαρση της Σημαίας στο Λιμάνι Πυθαγορείου με συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού τμήματος.

2. Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου και εκφώνηση του Πανηγυρικού από ομιλητή που θα ορίσει ο Δήμαρχος Σάμου.

Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό ώρα 10:25.


3. Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη από τους κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτή Σάμου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, Δήμαρχο Σάμου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Κυβερνήτη ναυλοχούντος Πολεμικού Σκάφους, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, Πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών, Εκπρόσωπο Ομογενών Σαμίων.


Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνια οι εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό (1. Π.Ε.Α.Ε.Α. 2. Π.Ο.Α.Ε.Α. 3. Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α.)


Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

4. Ώρα 12:00 : Συγκέντρωση στο χώρο της Πλατείας Ειρήνης μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα. Ελληνικοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λυκούργος».


5. Ώρα 20:00 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή τιμητικού Στρατιωτικού Τμήματος.

6. Ώρα 21:00 : Ελληνικοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Σάμου στην κεντρική οδό Λυκούργου Λογοθέτη στο Πυθαγόρειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: