Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Για «θερμό» χειμώνα προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ



Ραντεβού στους δρόμους, τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών και άλλων ομάδων δίνει η Κουμουνδούρου, εν αναμονή της νέας πολιτικής περιόδου.

Το πρώτο από αυτά τα ραντεβού έχει ήδη οριστεί για τη Θεσσαλονίκη, όπου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί σε δύο χρονικές στιγμές και με διαφορετικές «αποστολές».


Ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου, την ημέρα παρουσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. Εκεί ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στη διαδήλωση που «παραδοσιακά» συνδυάζεται με τη διοργάνωση της έκθεσης και την παρουσία του πρωθυπουργού.


Μία εβδομάδα αργότερα, ο κ. Τσίπρας, με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μιλήσει στη ΔΕΘ, θα απευθυνθεί στους παραγωγικούς φορείς και θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, για πρώτη φορά ως θεσμικός και πολιτειακός παράγων.

Εν όψει όλων αυτών, κάποια από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν το έδαφος για ένα θερμό πολιτικά φθινόπωρο. Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε ο Δ. Στρατούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».


Αφού σημείωσε πως η συνέχιση της εφαρμογής των καταστροφικών μνημονίων «θα επιταχύνει τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «αφετηρία του νέου κύκλου των λαϊκών αντιστάσεων θα αποτελέσει η κινητοποίηση συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8/9».

Όπως ανέφερε ο κ. Στρατούλης, «ο πρωθυπουργός θα πάει και θα φύγει τρέχοντας εκείνη την ημέρα στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν θα έχει τίποτε άλλο να εξαγγείλει εκτός από τη συνέχιση εφαρμογής των Μνημονίων. Δεν θα αποφύγει όμως να πάρει μία πρώτη μαζική και αγωνιστική απάντηση από το εργατικό και λαϊκό κίνημα ως πρόγευση του πολύ 'θερμού κοινωνικά και πολιτικά φθινοπώρου και του παλλαϊκού ξεσηκωμού, που θα προκαλέσουν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές της κυβέρνησής του».

Με αφορμή αυτά και σχολιάζοντας δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών περί των πολλών, αντικρουόμενων θέσεων και απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ κατά το προηγούμενο διάστημα, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για προσπάθεια καλλιέργειας μία ψεύτικης εικόνας.

Μιλώντας στον Alpha, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, απέδωσε τα σχετικά ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών σε φόβο μπροστά στη «συνάντηση του κόσμου, της κοινωνίας, με τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς που μεγαλώνει» και τόνισε: «Άρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, επιτρέψτε μου, αλλά δεν είναι τέτοιες που να τραυματίζουν, αν θέλετε, τον ενιαίο προγραμματικό μας λόγο».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: