Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Βόρειο Αιγαίο: Πτώση τουρισμού και τον Ιούλιο


Σημαντική μείωση καταγράφει ο τουρισμός και τον μήνα Ιούλιο στα νησιά μας. Μόνο στη Λέσβο η μείωση ξένων επισκεπτών με τσάρτερ είναι στο 20.97% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. 

Την εικόνα αυτή παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως δήλωσε σήμερα στο σταθμό μας η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Λύκου γεγονός που προκαλεί ανησυχία και σκεπτικισμό για το μέλλον του τουρισμού στα νησιά μας. 




Ανησυχία και σκεπτικισμό όπως είπε η κ. Λύκου γιατί η κακή πορεία του τουρισμού το 2011 συνεχίζεται με ακόμα δυσμενέστερες συνέπειες για την τοπική οικονομία και το 2012. Στις προθέσεις της Περιφέρειας όπως είπε η κ. Λύκου είναι να διοργανώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια ημερίδα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες και να γίνει ο σχεδιασμός των ενεργειών για την επόμενη τουριστική χρονιά.


Δεν παρέλειψε βέβαια να επισημάνει πόσο σημαντικό είναι οι φορείς του τουρισμού να παίρνουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας κάτι που όπως είπε το κάνει με επιτυχία ο Φορέας τουρισμού Μήθυμνας.

ΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: