Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Απόψε Παρασκευή 31 Αυγούστου, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Σάμου και της Ικαρίας ανοίγουν για το κοινό. Απόψε είναι το βράδυ της δεύτερης Πανσελήνου του Αυγούστου


Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι των Κυκλάδων, της Σάμου και της Ικαρίας ανοίγουν για το κοινό το βράδυ της δεύτερης Πανσελήνου του Αυγούστου χάρη σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της ΚΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων με το γενικό τίτλο «Του Φεγγαριού και του Έρωτα».

Το βράδυ λοιπόν της Παρασκευής (31/8) θα παραμείνουν ανοικτά τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Άνδρου, της Ίου, της Κιμώλου, της Τζιας, της Μήλου, της Μυκόνου, της Πάρου, της Σίφνου και της Σύρου, όπως επίσης η Αρχαιολογική Συλλογή Αμοργού, τα Ύρια στη Νάξο, ο Αρχαιολογικός Χώρος Κιονίων της Τήνου και το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη.


Στην Ικαρία συμμετέχουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου και η Αρχαιολογική Συλλογή Κάμπου ενώ στη Σάμο τα Αρχαιολογικά Μουσεία Βαθέος και Πυθαγορείου και ο Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου.

Σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θα ακουστεί η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου σε μια ηχογράφηση της Μελίνας Μερκούρη για το Τρίτο Πρόγραμμα το 1979 ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν και αυτόνομα καλλιτεχνικά δρώμενα. Ξεχωριστή εμφάνιση αυτή της Μαρίζας Κωχ στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης η οποία θα ξεκινήσει με το «Χάρτινο το Φεγγαράκι» του Μάνου Χατζιδάκι.

Οι εκδηλώσεις διαρκούν 9μμ-12μμ και έχουν ελεύθερη είσοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: