Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Εγκαίνια του ενοριακού Πνευματικού –Πολιτιστικού κέντρου «Προφήτης Δανιήλ» Μαράθου Ικαρίας



Με κάθε επισημότητα τελέσθησαν τα εγκαίνια του ενοριακού Πνευματικού –Πολιτιστικού κέντρου «Προφήτης Δανιήλ» Μαράθου Ικαρίας. Μετά την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ.κ Ευσέβιος στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Μάραθου Ραχών Ικαρίας έγινε ο Αγιασμός των εγκαινίων της αίθουσας , ομίλησε ο π. Στυλιανός Κουτσορνίθης Αρχιερατικός επίτροπος Ραχών και εφημέριος του χωριού. 


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ομίλησε δια την πνευματική και πολιτιστική προσφορά του κέντρου στην ενορία και την ευρύτερη περιοχή . Ανεφέρθη στους κόπους του π. Στυλιανού και της πρεσβυτέρας αλλά και στους συνεργάτες τους , ευχαρίστησε τους επιτρόπους , τους δωρητάς και όλους τους συντελεστάς του μεγάλου αυτού έργου για τα δεδομένα της Ικαρίας και ανακήρυξε τον π. Στυλιανό Κουτσορνίθη επίτιμον Αρχιερατικόν επίτροπο της τοπικής μας Εκκλησίας «δια τας επί πεντήκοντα και πλέον έτη προσενεχθείσας πολυτίμους υπηρεσίας εις το Ιερόν Θυσιαστήριον».


Στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση ομιλιών που έγιναν κατά καιρούς στην ενορίας σε βιβλίο με τον τίτλο : «Ικαρία … ένας πολιτισμός στην άκρη των συνόρων».



imsamou

Δεν υπάρχουν σχόλια: