Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΙΔΟΥ ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΙΔΟΥ ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ!

ΚΕΡΔΗ 68 ΔΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ!



Η Ελλάδα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πληρώνει στην ονομαστική του αξία το ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώπου έληξε προ ημερών και έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, προσθέτοντας νέα κέρδη σε αυτά που έχει ήδη αποκομίσει από την παρατεταμένη κρίση στην ευρωζώνη ηΓερμανία, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με αυτά, όταν η ΕΚΤ επιστρέψει τα κέρδη της από αυτά τα ομόλογα (σ.σ. τα οποία αγοράστηκαν σε τιμές σημαντικά κατώτερες της ονομαστικής αξίας) στις ευρωπαϊκές χώρες διαμέσου των κεντρικών τραπεζών τους, η Γερμανία θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο καθώς διατηρεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτήν.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της FT Deutschland, η Γερμανία θα συνεχίσει να λαμβάνει μεγαλύτερη «μερίδα» από τα κέρδη της ΕΚΤ δεδομένου του ότι έως το 2026 το ποσό που θα καταβάλει ηΕλλάδα στην ΕΚΤ από ομόλογα που λήγουν φτάνει στα 12,7 δις. ευρώ.


Στο μεταξύ, Η Γερμανία απολαμβάνει ήδη σημαντικά κέρδη από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που πληρώνει για την χρηματοδότησή της, καθώς η εντεινόμενη κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης στρέφει τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών επενδύσεων.

Ειδικότερα, με βάση τους υπολογισμούς του Jens Boysen-Hogrefe, οικονομολόγου στο Ινστιτούτο του Κιέλου που δημοσίευσε η Handelsblatt, η Γερμανία έχει εξοικονομήσει συνολικά 68 δισ. ευρώ κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια σε κόστος δανεισμού, όπως προκύπτει από την σύγκριση του μέσου κόστους δανεισμού με αυτό της περιόδου 1999-2008.
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: