Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σκληρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τις επαφές του πρωθυπουργού σε Βερολίνο, Παρίσι


Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στις συναντήσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες, Μέρκελ και Ολάντ, χωρίς καμία πραγματική διάθεση διαπραγμάτευσης, αλλά μόνο ως μία προσπάθεια επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που δεν μπορεί να κρύψει τον επικίνδυνο και καταστροφικό χαρακτήρα του νέου πακέτου μέτρων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί μια εκστρατεία με μπόλικα στοιχεία διαφήμισης, προκειμένου να καθησυχάσει και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό, λέει η Αλ.Παπαρήγα.

Για την συζήτηση περί επιμήκυνσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι εάν και εφόσον δοθεί, δεν πρόκειται να χαλαρώσει τη θηλιά του μνημονίου στον ελληνικό λαό, αφού στην ουσία συνιστά επιμήκυνση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης, με νέα αδιέξοδα μνημόνια τα οποία ισοπεδώνουν τους εργαζόμενους και τη χώρα.

«Η στρατηγική σύμπλευσης της κυβέρνησης με τον χρεοκοπημένο ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ακραίας λιτότητας, που αποδομεί την Ευρώπη και διαλύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της, συνιστά έγκλημα εις βάρος της χώρας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Από την πλευρά της η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί μια εκστρατεία με μπόλικα στοιχεία διαφήμισης, προκειμένου να καθησυχάσει και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό. Σίγουρα, σύσσωμη η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί πλήρως τόσο με τις απαιτήσεις της ολιγαρχίας του πλούτου στην Ελλάδα, όσο και της ΕΕ, η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική και θεωρούμε ότι το ζήτημα που τίθεται και για το οποίο πρέπει να επιλέξει ο ελληνικός λαός είναι διαχείριση της κρίσης ή διέξοδος».

Πρόσθεσε ότι «όποια μορφή διαχείρισης και αν επιβληθεί, είτε είναι επιστροφή στη δραχμή, είτε είναι κούρεμα, είτε είναι νέα δάνεια -με ευρωομόλογα κλπ- για τον ελληνικό λαό η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη».

«Από αυτή την άποψη, ο ελληνικός λαός, έστω και τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι καμία διαχειριστική πρόταση -είτε της κυβέρνησης, είτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης- δεν απαντά στα προβλήματά του» τόνισε η κ. Παπαρήγα.
Newsroom ΔΟΛ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: