Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ???



Τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις - αντί των 7 που δίνει το Δημόσιο - προσφέρουν οι τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Citibank και Marfin Egnatia Bank. Όπως αναφέρει το "Έθνος", η προσφορά αυτή απευθύνεται μόνο σε όσους διαθέτουν πιστωτική κάρτα με επαρκές πιστωτικό όριο.


Συγκεκριμένα, οι έξι αυτές τράπεζες έχουν ανακοινώσει προγράμματα άτοκων δόσεων - από 6 μήνες έως 12 μήνες - για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων.

Ο μέγιστος αριθμός άτοκων δόσεων ανά τράπεζα είναι:

- 12 άτοκες δόσεις στην Τράπεζα Πειραιώς.

- 9 άτοκες δόσεις στην Εθνική και τη Eurobank.

- 6 άτοκες δόσεις στις τράπεζες Alpha, Marfin Egnatia Bank και Citi-bank.

Οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών έχουν δύο επιλογές:


Είτε να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής με την κάρτα τους, κερδίζοντας την έκπτωση του 1,5% που προβλέπεται. Το μειωμένο ποσό εν συνεχεία εξοφλείται στην τράπεζα από 6 έως και σε 12 άτοκες δόσεις.

Ή, εάν επιλέξουν την πληρωμή του φόρου σε δόσεις, υπάρχει η δυνατότητα χρέωσής τους κάθε μήνα στην πιστωτική κάρτα. Κάθε δόση μπορεί να εξοφλείται με την κάρτα μέχρι σε 12 άτοκες δόσεις. Στην περίπτωση αυτή ο φορολογούμενος χάνει την έκπτωση του 1,5%. Όμως για να βγει κερδισμένος ο φορολογούμενος, θα πρέπει κάθε μήνα να πληρώνει το σύνολο της οφειλής του. Διαφορετικά θα επιβαρυνθεί με τους "τσουχτερούς" τόκους των πιστωτικών, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και το 20%.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, τα προγράμματα για την εξόφληση των οφειλών προς την Εφορία με άτοκες δόσεις υιοθετήθηκαν προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην πληρωμή, αλλά και να βοηθηθεί το κράτος στην είσπραξη εσόδων, αφού το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: