Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

"Με τα σύνεργα του Ορφέα", ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελληνική μουσική στο Πυθαγόρειο της Σάμου


Σε μια πανδαισία ήχων από 35 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα «ΛύρΑυλος» θα ταξιδέψει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα, το βράδυ της Κυριακής (19 Αυγούστου) στις 20.30 μ.μ. στο μουσείο Πυθαγορείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "ΗΡΑΙΑ 2012".


Καταλύοντας τα όρια του χρόνου, οι ήχοι των οργάνων, των φωνών αλλά και ο πολύ ιδιαίτερος τρόπος παρουσίασης, ξυπνούν πρωτόγνωρα συναισθήματα ακόμη και στους μη μυημένους στο χώρο της μουσικής.

Η συναυλία συνοδεύεται με περιεκτικές πληροφορίες, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η μουσική ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με όλες τις εκφάνσεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.


Η ανακατασκευή των αρχαίων μουσικών οργάνων είναι βασικότατο σκέλος του έργου του Παναγιώτη Στέφου, το οποίο υποστηρίζεται από ολοκληρωμένη μελέτη επάνω στην αρχαία ελληνική μουσική.


Η εξαντλητική έρευνα σε μουσεία, η σχολαστική συγκέντρωση πάσης φύσεως πηγών, ο σχεδιασμός, η αποτύπωση και η κατασκευή των οργάνων είναι θεμελιώδες στοιχείο της εργασίας του μουσικού συνόλου.
lyravlos

Δεν υπάρχουν σχόλια: