Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες δικαστών και δημοσίων λειτουργών ζητά ο Καρχιμάκης

«Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τελικά τη διαδικασία δημοσιοποίησης στο Διαδίκτυο της περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των δικαστών και των λοιπών δημοσίων λειτουργών ; » αναφέρει σε ανάρτησή του σε Facebook και Twitter ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Είναι ένα μείζον θέμα ηθικό και δημοκρατίας που έχει τεθεί πολλές φορεςκαι που υπάρχουν απο πλευράς ορισμένων δικαστών αντιστάσεις και πεισματικη άρνηση, με επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κοινή λογική π.χ ότι κινδυνεύουν. Δεν είναι δυνατόν οι θεματοφύλακες της διαφάνειας και της δικαιοσυνης να αρνούνται να είναι οι ίδιοι διαφανείς. Θεωρώ δε ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι όμως απορίας άξιον γιατί ακούγονται οι αιτιασεις των λίγων που δεν το επιθυμούν, αφήνοντας την λογική να μας οδηγήσει,οτιμε την άρνηση κάτι θέλουν κάποιοι να κρύψουν, παίρνοντας έτσι η μπάλα όλους» προσθέτει.

«Πρέπει όμως να γνωρίζουν,ότι και αυτοί δεν είναι θεόσταλτοι, είναι και αυτοί πολίτες που κρίνονται είτε το επιθυμούν, είτε όχι. Δεν μπορεί λοιπόν επειδή, ουσιαστικά, δεν ελέγχονται απο πουθενά να να διαφοροποιούνται, αρνούμενοι να δημοσιοποιείται η περιουσιακή τους κατάσταση. Η διαδικασία αυτή είχε ανοίξει και λόγω ίσως της διεξαγωγής των εκλογών που μεσολάβησαν, να σταμάτησε» τονίζει.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ο κ. Καρχιμάκης καταλήγει λέγοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προσπεράσει τις οποίες αντιστάσεις, ακόμα και να συγκρουστεί, σε μια κρίσιμη περίοδο για τους ανθρώπους και την χώρα, όπου η δικαιολογημένη καχυποψία είναι σε πρώτο πλάνο και να προχωρήσει στην υλοποίηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοσιοποίησης τουπόθεν έσχες των δικαστών και όχι μόνο (ανώτατων δημοσίων λειτουργών, αυτοδιοικητικών, δημοσιογράφων, γεν.γραμματέων, προέδρων και διεύθ.συμβούλων φορέων και οργανισμών, κ.λ.π.)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: