Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας


Την Τρίτη 7 Αυγούστου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανασίου Γιακαλή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων, που εξυπηρετούν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών του νομού μας.


Συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Κωνσταντινέλλης, οι πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων κ.κ. Μαυρέλος και Τσακαλωφάς, εκπρόσωποι ασφαλιστικών ναυτιλιακών εταιρειών, εκπρόσωπος της HELLENIC SEAWAYS, o πλοίαρχος του Ε/Γ –Ο/Γ «Ιεράπετρα», ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Καβαλλιέρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Ειδικότερο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλόοι κατά την προσέγγισή τους στα λιμάνια μας και προτάθηκαν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των λιμανιών μας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση της διακίνησης ανθρώπων και αγαθών. 





Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη νέα θέση ελλιμενισμού της προβλήτας Μαλαγαρίου Σάμου, η κατασκευή της οποίας έγινε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα είναι από εδώ και στο εξής ο νέος τόπος προσέγγισης των επιβατικών πλοίων.

Επίσης, έγιναν αποδεκτές από τον κ. Περιφερειάρχη προτάσεις για τη βελτίωση των λιμανιών μας με έργα, που η κατασκευή τους προγραμματίζεται τόσο για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ όσο και για την επόμενη περίοδο 2014 -2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: