Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Έφυγε από τη ζωή τo ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής και υπουργός Γεώργιος Κατσιφάρας.

Έφυγε από τη ζωή, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στα 77 του χρόνια, τo ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής και υπουργός Γεώργιος Κατσιφάρας.

Ο Γιώργος Κατσιφάρας γεννήθηκε στο Καλέντζι το 1935 και τελείωσε το Β' Γυμνάσιο Πατρών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διορίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα, όπου εργάστηκε για περίπου δέκα χρόνια και το 1965 μετατέθηκε στην ΕΤΒΑ.

Από το 1954 εργαζόταν στο πολιτικό γραφείο του Γεωργίου Παπανδρέου. Το 1964 συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ελάμβανε μέρος για πρώτη φορά στις εκλογές στην περιφέρεια Αχαΐας, και όταν εκείνος ανέλαβε το υπουργείο Προεδρίας και Συντονισμού, έγινε ιδιαίτερος γραμματέας του.


Την περίοδο της δικτατορίας συνελήφθη, εκδιώχτηκε από την ΕΤΒΑ και στη συνέχεια από τον Αύγουστο του 1968 έως τον Μάιο του 1971 εξορίστηκε στο χωριό Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου βρισκόταν απομονωμένος και υπό διαρκή επιτήρηση.
Το 1972 διέφυγε στον Καναδά, όπου συναντήθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, οργανώθηκε στο ΠΑΚ και επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του '74 μετά την πτώση της δικτατορίας.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από την ίδρυση του.



Το 1981 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε στη πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Προεδρίας επί θεμάτων Αθλητισμού.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο δεύτερο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Στις 17 Απριλίου 1994, στο τρίτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και εξελέγη εκ νέου τον Ιούνιο του 1996 και τον Μάρτιο του 1999, στο 4ο και 5ο Συνέδριο.
Διετέλεσε υπουργός Εμπορίου, Ναυτιλίας, υφυπουργός Προεδρίας και πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: