Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ολοκληρώθηκε το Samos Young Artists Festival στο Πυθαγόρειο


Την Κυριακή βράδυ (12/08) ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο του Πυθαγορείου,το Samos Young Artists Festival που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στη Σάμο. 

Πρόκειται για την συνάντηση ταλαντούχων μουσικών απ’ όλον τον κόσμο οι οποίοι παρουσιάζουν γνωστά έργα της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς αλλά και καινούργιες, πρωτότυπες συνθέσεις. Το φεστιβάλ προς’εφερε ένα ιδιαίτερο πλαίσιο συνεργασίας, δίνοντας στους καλλιτέχνες την δυνατότητα να έρθουν στο νησί για να δημιουργήσουν.


Από τις 6 έως και τις 12 Αυγούστου του 2012 είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε επτά ημέρες δημιουργίας, ένα πλούσιο πρόγραμμα με καλλιτέχνες από Ελλάδα, Γερμανία, Ισλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Ισραήλ και ΗΠΑ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ ανέλαβε για φέτος η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μαέστρος και συνθέτρια Κωνσταντία Γουρζή.


Ένας από τους στόχους του φεστιβάλ ήταν να φέρει κοντά νέους μουσικούς, νέα μουσικά σύνολα ούτως ώστε παράλληλα με τη μουσική ανταλλαγή να γίνει και μια ανταλλαγή σκέψεων, νέας παρουσίασης, ερμηνείας και ρεπερτορίου της μουσικής τόσο γόνιμης και αναγκαίας ιδίως στις μέρες μας. Το Φεστιβάλ αναζήτησε μουσικούς και σύνολα από διαφορετικές χώρες, ούτως ώστε να γίνουν διακριτά τα κοινά σημεία αλλά και οι διαφορές μεταξύ τους έτσι ώστε αυτή η θετική τριβή να συζητηθεί, να γίνει αφορμή για ανταλλαγή μεταξύ όλων των μουσικών αλλά και του κοινού.

Στα θετικά της βραδιάς, ότι λίγο πριν τέλος του Samos Young Artists Festival ανέβηκαν στη σκηνή όσοι έλαβαν μέρος σε αυτό το μουσικό 7ήμερο και παρουσίασαν το τραγούδι «Σαμιώτισσα» όπου και καταχειροκροτήθηκαν απ’ όλους τους παρευρισκόμενους θεατές.
Α.Κ.
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: