Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σύλλογος Εργαζομένων του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου - όχι στο ξεπούλημα (video)

Video με το οποίο εκφράζουν την αντίθεση τους "στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου" δημοσίευσε ο Σύλλογος εργαζομένων του ιδρύματος.



"Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη μεγάλη ιστορική του διαδρομή συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανάτπυξη της πατρίδας μας. Χρηματοδότησε μεγάλα έργα όπως η λίμνη του Μαραθώνα, Λιμάνια, πολύ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου μετά το πόλεμο, υδρευτικά έργα υποδομών κλπ. Πρόσφατα χρηματοδότησε με 450 εκ. ευρώ το έργο της Εγνατίας Οδού, ενώ έχει στηρίξει ΝΠΔΔ, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ και πολλές αναπτυξιακές προσπάθειες. 


Ως Οργανισμός με κοινωνικό χαρακτήρα (για τον οποίο παλεύουμε να διατηρηθεί) στάθηκε δίπλα σε σεισμοπαθείς και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε κάθε δύσκολη στιγμή. Παράλληλα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οργανώνουν μέσα απο την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) του Συλλόγου διάφορες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και μέχρι σήμερα έχουν μαζέψει τρόφιμα, φάρμακα ακόμα και ιατρικό εξοπλισμό τα οποία έχουν παραδώσει σε οργανώσεις και πρωτοβουλίες που μάχονται ενάντια στο κοινωνικό κανιβαλλισμό. 


Το Ταχ. Ταμιευτήριο, έχει αυτή τη στιγμή (2012) τον καλύτερο δείκτη επισφαλειών σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη τράπεζα (συστημική ή μη). Έχει τη μικρότερη εξάρτηση απο την ΕΚΤ και την ΤτΕ και ένα απο τα καλύτερα χαρτοφυλάκια χορηγήσεων. Δεν επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστον τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μέσα απο το δίκτυο συνεργασίας με τα ΕΛΤΑ εξυπηρετεί τους πολίτες ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. 


Το μοναδικό πρόβλημα προέρχεται απο το σκανδαλώδες PSI που αναγκάστηκε να συμμετάσχει και την άμεση ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης που χρησιμοποιείται ως εργαλείο για τη λεηλασία του. 

Παλεύουμε για μια λαϊκή αποταμιευτική τράπεζα στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των τραπεζικών καρτέλ. - Λέμε όχι στο ξεπούλημα και τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.


Οχι στο ξεπούλημα του Ταχ. Ταμιευτηρίου με 110 χρόνια ιστορία προσφοράς. - Ζητούμε την άμεση ανακεφαλαιοποίηση του Ταχ. Ταμιευτηρίου από το κράτος ως έχει υποχρεώση μετά το PSI."
alterthess - vathiprasino

Δεν υπάρχουν σχόλια: