Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Νοσηροί εγκέφαλοι προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στο 1949, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αναφερόμενος σε ανακοίνωση της ΝΔ την χαρακτήρισε «μισαλλόδοξη, μετεμφυλιακή, χυδαία και επικίνδυνη απόπειρα κάποιων νοσηρών εγκεφάλων που συνεπικουρούν τον πρωθυπουργό οδηγώντας την χώρα στο 1949».

Κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του χρυσού των Μεταλλείων Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θράκης, ο κ. Τσίπρας έκανε σκληρή κριτική και για το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, κατηγορώντας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη ότι «προσπαθεί να παρουσιάσει ως κινητικότητα τις απολύσεις, αλλά με κυνισμό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είπε ευθέως σε συνέντευξή του ότι είναι απολύσεις κι έτσι έδωσε την χαριστική βολή στον υπουργό Μανιτάκη, που έχει γίνει σκιά του παλιού του εαυτού, του δημοκράτη κ. Μανιτάκη».

«Το μόνο προσωπικό που έχει μπει σε διαθεσιμότητα και όπου να 'ναι θα απολυθεί είναι το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησής σας» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση: «Μην οδηγείτε τον τόπο σε μια τεχνητή ένταση, όξυνση και διχασμό».

Και συμπλήρωσε: «Αποκαλείτε τους βουλευτές δωσίλογους κουκουλοφόρους. Πρωτάκουστο. Συγχαρητήρια. Μεταφέρετέ τα στον πρωθυπουργό για τις επιλογές του και τους συνεργάτες που έχει διότι προφανώς ήταν ενήμερος».

Μάλιστα, θύμισε παλαιότερη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια για τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008, σύμφωνα με την οποία «είχαμε μια εξέγερση νέων ανθρώπων», ενώ αποκαλούσε «παρήγορο ότι η νεολαία του τόπου εξεγείρεται».

Και είπε: «Την επόμενη φορά που θα συναντήσω τον κ. Παπούλια θα τού μεταφέρω ότι πλέον είναι κι αυτός 'πεμπτοφαλαγγίτης' και 'κουκουλοφόρος'».

Και κατέληξε: «Είναι ντροπή για την Δημοκρατία, όμως δεν θα τσιμπήσουμε στο δόλωμα. Δεν θα καταφέρετε να διχάσετε τους Έλληνες, για να κρύψετε τη γύμνια σας. Δεν σας σώζει πια ούτε η διαπλοκή, ούτε ξένες πλάτες, ούτε ακροδεξιές κορώνες, ούτε εκλογικά τεχνάσματα. Τέλος ο φόβος, η εξαθλίωση και η τρομοκρατία. Ο λαός έχει μέλλον, αξιοπρέπεια και προοπτική και θα την διεκδικήσει».

Όσον αφορά τα Μεταλλεία Χαλκιδικής, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την επένδυση «καραμπινάτη διαπλοκή που συζητείται την ώρα που η εθνική μας διαπλοκή έχει βάλει μαύρες πλερέζες και χύνει μαύρα δάκρυα».

Όπως είπε «συνειδητοποιούν ότι αυτή η μεγάλη παγίδα του Μνημονίου ίσως να αφορά και τους ίδιους». Και συμπλήρωσε: «Αργά ανακάλυψαν ότι η χώρα βρίσκεται υπό επιτροπεία. Ότι υπάρχει Μνημόνιο. Δεν θα τύχουν ενδεχομένως ευνοϊκής μεταχείρισης και δεν θα τους φερθούν τα νέα αφεντικά όπως είχαν συνηθίσει. Τρία χρόνια αποθέωναν την τρόικα, συκοφάντησαν κάθε επαγγελματική κατηγορία και τώρα συνειδητοποιούν ότι έρχεται και η σειρά τους. Οι καρχαρίες αφού κατασπάραξαν όλη την κοινωνία απειλούν και τους ίδιους να τους πάρουν την δύναμη που είχαν μέχρι σήμερα».

Πρότεινε, τέλος, τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος στην Χαλκιδική, ώστε να αποφανθούν οι κάτοικοι για την επένδυση, ενώ κατήγγειλε ότι «αξία μεταλλευμάτων 15,5 δισ. ευρώ δόθηκε η δυνατότητα εκμετάλλευσης των μεταλλείων σε ιδιώτες έναντι 11 εκατ.» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει να εφαρμόσει στην χώρα μας το μοντέλο της Νιγηρίας, όπου μεγάλες εταιρείες πήγαν και λεηλατούν τον πλούτο της».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: