Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σάμος: «ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ 5ΜΗΝΙΤΩΝ;

"Δεν υπάρχει κανένα σαφές ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης, καθώς, το υπουργείο παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και τις προσωπικές παραστάσεις, τόσο τις δικές μου όσο και του διευθυντή Θοδωρή Τσιμπίδη, τηρεί σιγή ιχθύος…» αυτό σχολίασε μιλώντας στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου ("Ράδιο Σάμος 102 fm") ο υπεύθυνος του προγράμματος, Βασίλης Κουρούτος από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

«Μου αρνήθηκαν ως και την είσοδο στο υπουργείο(!), προκειμένου να μην δω την υπεύθυνη χειρίστρια ολοκλήρωσης του προγράμματος… Δεν απαντούν στα τηλεφωνήματα, ούτε στα mail μας, δεν μας δίνουν καμία εξήγηση ή απάντηση σχετικά με το πότε θα εκταμιευτούν τα χρήματα που αναλογούν στους εργαζόμενους…» δήλωσε αγανακτισμένος ο κ. Κουρούτος, σημειώνοντας ότι η απάντηση του υπουργείου σε σχετικό ερώτημα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, είναι ασαφής καθώς αναφέρεται στην πρώτη δόση των χρημάτων, η οποία και έχει εκταμιευτεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Στην απάντηση πάντως του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, η οποία και εστάλη στις 26 Νοέμβρη, υπάρχουν σημεία με αυτοαναιρέσεις. Ενώ λοιπόν βεβαιώνεται και μετά σχετικό έλεγχο η κατάθεση ΟΛΩΝ των απαιτούμενων δικαιολογητικών από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Περιβαλλοντικής Έρευνας, οπότε και προέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην έκδοση ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ υλοποίησης φυσικού αντικειμένου και εκταμίευση του πρώτου μέρους του ποσού, στη συνέχεια, εμφανίζεται ως δικαιολογία καθυστέρησης πληρωμής του προγράμματος η ελλιπής κατάθεση εγγράφων.

«Υπεκφεύγουν και μας εμπαίζουν για πολλοστή φορά...» σημειώνει ο κ. Κουρούτος. «Θεωρώ πως όλο αυτό, γίνεται από σκοπού, μέχρις ότου πάρει η Ελλάδα την δόση και μπορέσει να κινηθεί και πάλι το δημόσιο! Κατανοούμε την αγανάκτηση αλλά και τις ανάγκες των απασχολουμένων και ειλικρινά, κάνουμε ότι είναι από την πλευρά μας δυνατό για να πιέσουμε το υπουργείο να τους αποπληρώσει...» επισήμανε ο κ. Κουρούτος.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΚΑΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Μαργαριτα ρι,

Δεν υπάρχουν σχόλια: