Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Σάμος: Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουρισμού

Την τύχη στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν οι φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό στη Σάμο, καθώς είναι πλέον σημαντική η μείωση που καταγράφεται στις αφίξεις τουριστών, και κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη. Την πρωτοβουλία ανέλαβε η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας, που κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως τον σύλλογο μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας, το σωματείο των οδηγών ταξί, τους εμπορικούς συλλόγους του νησιού αλλά και το Εμπορικό Επιμελητήριο, να καταγράψουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να βρουν τρόπους επίλυσής τους.

Αποφασίστηκε, υπό την αιγίδα της ένωσης ξενοδόχων, να διευρυνθεί η επιτροπή με εκπροσώπους από όλους τους φορείς και να δημιουργηθεί ένας κοινός κουμπαράς για την κοινή δράση και ανάλογα με το ποσό να δρομολογηθούν οι περεταίρω ενέργειες.


Αρχικά κατέληξαν ότι το ποσό για κάθε μέλος του συλλόγου που θα συμμετέχει σε αυτή τη «σύμπραξη» να είναι 10 ευρώ. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, αφού δεν αρκεί μόνο η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Όλοι συμφώνησαν στο ότι πρέπει να υπάρξουν άλλοι τρόποι διαφήμισης, ενώ ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, Κώστας Κυριαζής, πρότεινε τη συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), π οποίος έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου για τον ελληνικό τουρισμό, που έχει φέρει, όπως σημειώνει, τη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου.

«Η πρότασή του ΣΕΤΕ είναι κατά βάση πρόταση πολιτικής. Μιας πολιτικής που κατά προτεραιότητα πρέπει να διαχειρισθεί ή ακόμα καλύτερα να επιβάλλει μια αλλαγή: την αλλαγή νοοτροπίας» είπε χαρακτηριστικά. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτή τη συνάντηση φορέων και δήλωσαν πρόθυμοι να συνεχίσουν την προσπάθεια προκειμένου να υπάρξουν καλύτερες ημέρες στον τουρισμό που αποτελεί πλέον τη βαριά βιομηχανία του τόπου μας.
εξπρές

Δεν υπάρχουν σχόλια: