Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Από τον Όλυμπο έως το ... Ηραίον της Σάμου για να αποφύγουν το "τέλος του κόσμου"

Από τον Όλυμπο μέχρι το μαντείο των Δελφών, την Σαμοθράκη αλλά και την Σάμο και το Άγιο Όρος, το τέλος του κόσμου κάνει τον γύρω και της ελληνικής διαδικτυακής κοινότητας, με λιγότερες όμως υπερβολές από ότι συμβαίνει συνήθως.

Πολλοί είναι αυτοί που προτείνουν κάποιο από αυτά τα μέρη για να σωθεί κανείς, από το έλεος των "παλιών θεών" ή από το έλεος του Θεού αν είσαι π.χ. την στιγμή της συντέλειας στο Άγιον Όρος.

Μια (επίσημη) επίσκεψη όμως στο Άγιον Όρος θέλει και την ανάλογη άδεια κάτι που έχει αποτρέψει την μαζική υστερία.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και για διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, απομεινάρια παλιών σημαντικών ναών και μαντείων της αρχαιότητας.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει είδη τον Όλυμπο για ένα ... τετραήμερο σε κάποια από τα καταφύγια του ( για ορειβάτες και περιπατητές), ενώ άλλοι οργανώνουν εκδρομές στο μαντείο των Δελφών και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, εύκολα προσβάσιμους με αυτοκίνητο.

Οι ποιο... τολμηροί βάζουν στο πρόγραμμα την Σαμοθράκη ή και την Σάμο, όπου σύμφωνα με τα οσα λένε στα διάφορα forums στο διαδίκτυο, είναι πεδία μεγάλης θετικής ενέργειας και ικανά να μας σώσουν από την καταστροφή.

Ειδικά και σε ότι αφορά στη Σάμο η αναφορά γίνεται για τον ναό της Ήρας  ναός σημαντικός και σπουδαίος στην αρχαιότητα, όπου σύμφωνα με τους διάφορους "ειδικούς" μπορεί να μας ... σώσει.

Το καλό είναι ότι θα ...σωθούμε ! το κακό είναι ότι αργήσαμε να το πάρουμε χαμπάρι και δεν μπορέσαμε να κλείσουμε κανένα δωμάτιο χειμωνιάτικα. Κρίμα την επόμενη φορά ...
samostimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: