Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Δεν μπόρεσε να δέσει στον Άγιο Κήρυκο, το πλοίο «Μυτιλήνη»


Όπως και στο δρομολόγιο της Πέμπτης (29/11), έτσι και στο δρομολόγιο της Κυριακής (02/12), λόγω των σφοδρών ΝΑ ανέμων που πνέουν στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ικαρίας, το πλοίο ΜΥΤΙΛΗΝΗ δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι του Ευδήλου.

Στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου ανέμεναν 39 επιβάτες για επιβίβαση, ενώ στο πλοίο «Μυτιλήνη» 29 επιβάτες ανέμεναν για αποβίβαση. Μετά από αρκετές προσπάθειες το πλοίο μπόρεσε να δέσει στον Εύδηλο με δυσκολία (σπασμένος κάβος) και συνεχίζει το ταξίδι του για τα επόμενα λιμάνια (Σύρο - Πειραιά).

Να υπενθυμίσουμε ότι για το σημερινό του δρομολόγιο το πλοίο «Μυτιλήνη» αναχώρησε με 25 λεπτά καθυστέρηση, λόγω προβλήματος στην ανέλκυση της αριστερής του άγκυρας. Αναχώρησε στις 16:25 για Καρλόβασι.

Όμως πρόβλημα υπήρξε πάλι στο πλοίο «Μυτιλήνη» σήμερα Κυριακή (02/12) με την άφιξή του στο λιμάνι της Σάμου και όχι στο λιμάνι του Μαλαγαρίου. Το πλοίο είχε αφιχθεί στις 9 το πρωϊ περίπου και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έπνεαν άνεμοι παραπάνω από 5Β νοτίων διεθύνσεων. Οι επιβάτες είχαν ειδοποιηθεί να λάβουν θέσεις αποβίβασης, αλλά το πλοίο έδεσε τελικά μετά από μία ώρα (συγκεκριμένα 10:10 περίπου).

Οι 15 ώρες ταξιδιού (18:00 αναχώρηση από Πειραιά και άφιξη 09:00 στη Σάμο), πήραν και μία ώρα «ως δώρο» για να κάνουν τις ώρες ταξιδιού 16.

Και φυσικά εδώ υπάρχει και το οξύμωρο να αφήνεις το μεταφορικό σου μέσο στο πάρκινγκ του Μαλαγαρίου για να ταξιδέψεις και όταν επιστρέφεις (λιμάνι παλιό στο Βαθύ) να χρειάζεσαι να πάρεις ταξί ή να πάς με τα πόδια στο Μαλαγάρι για να πάρεις το μεταφορικό σου μέσο.
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: