Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σάμος: Εκδηλώσεις από την Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος το Παζάρι της Ειρήνης που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη. Φέτος όμως η Επιτροπή επέλεξε να πραγματοποιήσει νωρίτερα μια εκδήλωση για τα παιδιά η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου. 

Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ταινία της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών και μετά αποτύπωσαν τις σκέψεις τους στο χαρτί με ζωγραφιές με τις οποίες στόλισαν αργότερα ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο . Σε όλη αυτή την διαδικασία υπήρχαν εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι που βοηθούσαν τα παιδιά να εκφραστούν αλλά και να γίνει μια συζήτηση μετά από καίρια ερωτήματα των παιδιών.

Εξάλλου η ίδια ταινία προβλήθηκε και σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού ,Επιμορφωτικού συλλόγου Μυτιληνιών και των συλλόγων: Γονέων και κηδεμόνων, Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών και Εμπορικού Συλλόγου, τη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Γυναικών .

Σαν συνέχεια του περιεχομένου της ταινίας στην συγκεκριμένη εκδήλωση ήρθε το ψάξιμο του αστεριού στην αστερούπολη, ένα δρώμενο που έχει την έννοια της ανακάλυψης του φωτός και της γνώσης της αλήθειας.

Επίσης διαβάστηκαν τα μηνύματα του Αϊ Βασίλη προς τα παιδιά και τις μητέρες, καθώς και το παραμύθι για το παλιό το χρόνο που δεν ήθελε να φύγει. Η εκδήλωση ήταν στολισμένη με το δέντρο της αγάπης και των δώρων τα οποία και μοίρασε ο Αϊ Βασίλης, στο τέλος της εκδήλωσης, στα παιδιά.
Σύνταξη: Χάρης Ζαβουδάκης
era-aegean

Δεν υπάρχουν σχόλια: