Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου


Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου συμμετέχει και φέτος στις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τη συνεισφορά σε προμήθεια τροφίμων. Η συμμετοχή όλων μας σε πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, σφυρήλατη την ενότητα της καθημερινής μας διαβίωσης. Παρακαλούμε στους συμπολίτες μας που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να συνδράμουν στη ενίσχυση αυτής της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας.

•Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχων σε δύο συχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Πρόκειται για το «Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθοκάμπου» και «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου».

•Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου παρεβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία» που χρηματοδοτήθηκε και επιμελήθηκε το Κοινωφελές Ίδρυμα ¨Ιωάννη Σ. Λάτση¨ και ο όμιλος Eurobank.
Στις σελίδες του τόμου που αριθμεί 380 σελίδες και εικονογραφήθηκε με 564 φωτογραφίες του κ. Σωκράτη Μαυρομμάτη, ζωντανεύουν, με κάθε λεπτομέρεια, τα μοναδικά ευρήματα από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας, ενώ ο αναγνώστης μπορεί να βρει στοιχεία για την αρχαία ιστορία του τόπου και να αντιληφθεί το μέγεθος του πολιτισμού που αναπτύχθηκε.

Συγγραφείς του βιβλίου, ο Κωνσταντίνος Τσάκος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, και η Μαρία Βιγλάκη, Αρχαιολόγος, Αναπληρώτρια Προϊσταμένου της ΚΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων τους οποίους και δημόσια συγχαίρουμε καθώς και όλους που συνεργάστηκαν για την επιμέλεια της έκδοσης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: