Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ:Ψήφισμα Συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα του διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο, πολυήμερο αγώνα του διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Αιγαίου και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια να μην περάσει το απάνθρωπο μέτρο των απολύσεων, που επιβάλλει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις εντολές των δανειστών.

Πέρα από την απίστευτη βαρβαρότητα και τον κυνισμό της αναίτιας καταδίκης στην ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία ανθρώπων που κάνουν τίμια και αποδοτικά τη δουλειά τους, η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου, και προετοιμάζει το έδαφος για το σχεδιαζόμενο ακρωτηριασμό και τη συρρίκνωση του πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Το πανεπιστήμιο δεν κινδυνεύει από τον αγώνα των εργαζομένων και τις μορφές πάλης που επιλέγουν, αλλά από την κυβερνητική πολιτική. Η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η κοινή πάλη όλων των ανθρώπων και των φορέων που συγκροτούν την έννοια της πανεπιστημιακής κοινότητας ( διδακτικό, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές ) αποτελεί την πρώτη και βασική προϋπόθεση για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων και την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Συντονιστική Γραμματεία Σάμου 19.12.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: