Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΣΣ: ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


«Δύο αποφάσεις με εκ διαμέτρου αντίθετες διατυπώσεις αλλά ΤΟΝ ΙΔΙΟ αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία, εξέδωσε η Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά την προσφυγή της Ένωσης σχετικά με τη νομιμότητα χορήγησης άδειας λειτουργίας σε ιδιωτικό οινοποιείο…!» σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης, Βαγγέλης Χαριλάου, αφήνοντας αιχμές για πιθανές παρεμβάσεις.

Ο κ. Χαριλάου, μιλώντας στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου, επισήμανε πως στάλθηκε επιστολή στον πρωθυπουργό καθώς, οι αποφάσεις αυτές επηρεάζουν όχι μόνο την συνεταιριστική δράση της Ένωσης αλλά και τη βιωσιμότητα των αμπελοκαλλιεργητών.

«Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να προβεί σε εντολή διερεύνησης του θέματος και απόδοσης ευθυνών, καθώς, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου εξέδωσε και ανήρτησε στο διαδίκτυο απόφαση με την οποία κάνει δεκτή την προσφυγή της ΕΟΣΣ, σε λίγες ώρες και με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου (50027/5756/26-11-12) αναρτήθηκε απορριπτική απόφαση» επισήμανε ο κ. Χαριλάου.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΝΑGEMENT ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

«Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών οφείλει να εφαρμόσει τακτικές σύγχρονου management και όχι να θεωρεί ως μείζον πρόβλημα τη λειτουργία ενός ιδιωτικού οινοποιείου που θα εμφιαλώνει παραγωγή εκτός Σάμου…» επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, αναφερόμενος για μια ακόμη φορά, στην υποχρέωσή του να υπογράψει τη σχετική άδεια, εφόσον σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος.

«Ελέγχθηκαν οι νομικοί και τυπικοί όροι, σύμφωνα με τους οποίους εγκρίθηκε η άδεια, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση» είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Ξεκίνησε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 η εκταμίευση των ποσών που δικαιούνται οι αμπελοκαλλιεργητές, ως προκαταβολή για την παραγωγή σταφυλιών που παρέδωσαν το 2012.


«Πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως του 1 εκατομμυρίου 700 χιλιάδων ευρώ, το οποίο έως και την Παρασκευή θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των συνεταιριστών, σύμφωνα με το δελτίο που εκδόθηκε στον καθένα κατά τη παράδοση.

«Η προκαταβολή φέτος κυμαίνεται από 0,20 έως και 0,26 ανάλογα με την ποιότητα των σταφυλιών. Πάντως, το ποσό που θα κατατεθεί στους παραγωγούς μας, δεν είναι χρήματα από… γαλλικό δάνειο –όπως κακόπιστα φημολογείται- αλλά από έσοδα ρεκ πελατών μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΟΣΣ Βαγγέλης Χαριλάου, δηλώνοντας παράλληλα πως «η Ένωση, παρά τις… Κασσάνδρες, δεν θα κλείσει! Αντιμετωπίζουμε προβλήματα» είπε ο κ. Χαριλάου, «με την αύξηση του φόρου ακίνητης περιουσίας αλλά και τον τριπλασιασμό του επιτοκίου, ωστόσο, προσπαθούμε να ισορροπήσουμε και είμαστε φειδωλοί σε όποιες δαπάνες, με στόχο να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα του μοναδικού για τον τόπο μας συνεταιρισμού…»

Μαργαρίτα Ικαρίου
Μαργαριτα ρι (fb)

*Η Μαργαρίτα Ικαρίου είναι μια καταξιωμένη Δημοσιογράφος, με σοβαρή διαδρομή στα ΜΜΕ της Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: