Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Υπόμνημα της «Επιτροπής Aγώνα Σάμου για τις συγκοινωνίες» κατατέθηκε στην Ε.E.

Στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Συντονιστικής Eπιτροπής φορέων των νησιών του Αιγαίου για τις συγκοινωνίες με τον Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του ναυτεργάτη ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα.

Η συμμετοχή της Σάμου πραγματοποιήθηκε μέσω του εκπροσώπου της επιτροπής αγώνα. Κατατέθηκε υπόμνημα (υπογραμμένο από 17 φορείς της Σάμου που συμμετέχουν με αποφάσεις των Δ.Σ. στην Επιτροπή Αγώνα), στο Γραφείο του Επιτρόπου Μεταφορών Σ. Κάλλας στις Βρυξέλλες, διεκδικώντας ένα ενιαίο, δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών, αεροπορικών συγκοινωνιών προς όφελος του λαού και όχι των εφοπλιστών και των μονοπωλίων.

Περιγράφηκε η άσχημη κατάσταση που βιώνουν τα νησιά μας, την αύξηση των εισιτηρίων μέχρι και 300%, τον αποκλεισμό των νησιών με τη μείωση των δρομολογίων και τη χειροτέρευση της κατάστασης των ναυτεργατών μετά την άρση του καμποτάζ.

Το στέλεχος του Γραφείου του Επιτρόπου Μεταφορών, αν και συμφώνησε στις εκτιμήσεις της υποβάθμισης των μεταφορών, ξεκαθάρισε ότι στις προθέσεις της Ε.Ε. είναι η «απελευθέρωση με ανάπτυξη» των λιμανιών, αεροδρομίων, λεωφορειόδρομων, σιδηροδρόμων σε επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς και η χρηματοδότησή τους με ζεστό χρήμα από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2014-2020.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ξεκαθάρισαν, μετά από τα παραπάνω, ότι θα οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε νησί, σε περιφερειακή και πανελλαδική κλίμακα με το ταξικό κίνημα για ενιαίο, δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων συγκοινωνιών. Δεν θα επιτρέψουν καμιά παραχώρηση λιμανιών, αεροδρομίων, μαρίνων, νησιών, βραχονησίδων σε ιδιώτες.
my-samos

Δεν υπάρχουν σχόλια: