Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Σάμος: Εξαιρετική η εορταστική συναυλία της μουσικής σχολής «Αρμονία» στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κοκκάρι (video)

Οι Καθηγητές, η Χορωδία και η Τάξη τραγουδιού της Μουσικής Σχολής "ΑΡΜΟΝΙΑ", παρουσίασαν το απόγευμα του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου 2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου, εορταστική συναυλία με φωνητικό μουσικό πρόγραμμα που να συνάδει με την ιερότητα του χώρου.

Την εκδήλωση προλόγησαν ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου, Πατέρας Γεώργιος Αρχοντούλης, ο οποίος ευχήθηκε να ξαναγίνει κάτι ανάλογο στον Ιερό Ναό, καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κοκκαρίου κ. Παντελής Μυρσιάδης.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Θάνος, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Νίκος Τριανταφύλλου,ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Κοκκαρίου κ. Κωνσταντίνος Αμυρσώνης, καθώς και πλήθος κόσμου. Ακούστηκαν Βυζαντινοί Ύμνοι (Η Παρθένος σήμερον, Η Γέννησή σου Χριστέ), χαρακτηριστικά Χριστουγεννιάτικα ευρωπαϊκά τραγούδια (Άγια Νύχτα, Ω! Έλατο, Χαίρε η Γη κι οι Ουρανοί, ο Μικρός Τυμπανιστής, κ.αλ.), καθώς και Κάλαντα Σάμου από την έρευνα και καταγραφή της Σαμιακής Μουσικής Παράδοσης που συντελείται από στελέχη της Μουσικής Σχολής "ΑΡΜΟΝΙΑ". Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου παρουσιάζουν ένα πιο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ώρα 6.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.
Αλέξης Κομνηνός
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: