Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ο Μανόλης Βασιλειάς θα μιλήσει στο Μαραθόκαμπο Σάμου




ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 8ΜΜ , Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ , ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΑΜΟΥ, ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟ ΣΑΜΟΥ. 

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. 

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο κ. Βενιζέλος είναι δέσμιος της υπογραφής του

Αθήνα 28/04/2012
Με αφορμή την παρουσίαση των "προγραμματικών Δεσμεύσεων" του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, το Γραφείο Τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ , επισημαίνει τα εξής:

Το «όχι» που εξεστόμισε σήμερα, ο κ. Βενιζέλος για τους νέους φόρους, τις οριζόντιες περικοπές και τις νέες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους θα είχε αξία να τα πει στο δεκάμηνο που είχε την ευθύνη της Οικονομίας στα χέρια του.
Θα είχε αξία να τα πει όταν διαπραγματευόταν με την τρόικα και όχι τώρα, ως προεκλογικό τρικ, μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.
Ο κ. Βενιζέλος είναι δέσμιος της υπογραφής που έχει βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο και το οποίο προβλέπει νέες μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων από τον Ιούλιο.

Να μας εξηγήσει αν άλλος Βενιζέλος υπέγραφε το δεύτερο μνημόνιο και άλλος Βενιζέλος μας λέει αυτά σήμερα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ : ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.





Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΟ "ΡΑΔΙΟ ΣΑΜΟΣ" ΕΚΛΟΓΕΣ 2012



ΤΩΡΑ !!!!! ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2012 , ΣΤΟ "ΡΑΔΙΟ ΣΑΜΟΣ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ  ΔΑΝΕΖΗ

ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.


Ο Χ. Καστανίδης στο zougla radio

«Οι δημοκρατικοί πολίτες του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να ονειρεύονται, να ανασαίνουν στις προοδευτικές ιδέες και μια διαφορετική Ελλάδα, αλλά δεν ανήκουν πια σε αυτόν τον χώρο που μεταλλάχτηκε, εξαιτίας των ηγετικών του επιλογών, σε ένα νεοφιλελεύθερο συντηρητικό σχήμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καστανίδης.

Ο Χ. Καστανίδης στο zougla radio

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012. ΑΡΜΟΝΙΑ FM. ΜΕΡΟΣ 01



ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΑΡΜΟΝΙΑ FM - ΠΟΛIΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΜΕΡΟΣ 01

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΤΟΝ "ARMONIA FM", ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012. ΑΡΜΟΝΙΑ FM. ΜΕΡΟΣ 02


ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΑΡΜΟΝΙΑ FM - Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ -Νο.2

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012. ΑΡΜΟΝΙΑ FM. ΜΕΡΟΣ 03





ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΑΡΜΟΝΙΑ FM - Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΜΑΝΟΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ - Νο.3

Ζωντανά σήερα ο Μανόλης Βασιλεάς στο Ράδιο Σάμος

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΑΜΟΣ 102FM, ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.


http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=830

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ



ΛΑΕ ΜΗ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ!!!!!!!!!!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΝΙΑ FM

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 1 ΜΜ, Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ , ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΝΙΑ FM , ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
http://www.armoniaradio.gr/


ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7,30 ΜΜ, Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΥΛΟΙ....ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ. 

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Προσθήκη λεζάντας

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Βιώνουμε τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα της κρίσης και τα αδιέξοδα που γεννά  ο Παγκόσμιος Χρηματικός και Χρηματιστηριακός Καπιταλισμός με τις αντιθέσεις του. Βιώνουμε τη βαρβαρότητα ενός συστήματος που πάνω από τις κοινωνίες και τον άνθρωπο, τοποθετεί τις αγορές, τις τράπεζες , και τη συσσώρευση των κερδών του. Βιώνουμε τα αποτελέσματα  λαθεμένων νοοτροπιών και κυρίως πρακτικών, ενός πολιτικού προσωπικού που φάνηκε ανίκανο να οραματισθεί , να σχεδιάσει, να υλοποιήσει, να διαχειριστεί, και να εγγυηθεί ένα ανθρώπινο και δίκαιο παρόν και μέλλον  για τη Πατρίδα και το λαό μας. Τέλος βιώνουμε το αδιέξοδο ενός παλιού και φαύλου πολιτικού συστήματος που έφτασε ουσιαστικά και τυπικά στο τέλος του.


Ζήσαμε και την ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική των 5,5 ετών της Κυβέρνησης Καραμανλή - Ν.Δ, που διπλασίασε μέσα σε αυτό το διάστημα το δημόσιο χρέος  της χώρας,  που άνοιξε ουσιαστικά τη κερκόπορτα για αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που ακολούθησε, υποβάθμισε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας, καθώς και τόσων άλλων λαθεμένων πολιτικών.  Δραπέτευσαν στη συνέχεια άρον άρον από την εξουσία, κλείνοντας αιφνιδίως τη Βουλή για τη παραγραφή των μεγάλων σκανδάλων εκείνης της περιόδου.

Ζήσαμε  και την πολιτική των 2 ετών της   κυβέρνησης Παπανδρέου – Βενιζέλου,  που με την υπογραφή τους στο μνημόνιο 2 τουλάχιστον και της δανειακής σύμβασης ,  συρρίκνωσαν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα, κατάστρεψαν  τη  παραγωγική βάση της χώρας, διεύρυναν  την ύφεση στην αγορά, κατέλυσαν  το κοινωνικό κράτος, φούντωσαν την ανεργία, κατάργησαν  τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, υποθήκευσαν  τη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδας και αλυσόδεσαν τη Πατρίδα μας για τα επόμενα 40 χρόνια τουλάχιστον, στο  διεθνές Τραπεζικό κεφάλαιο.

Η λεγόμενη παραδοσιακή Αριστερά όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, διατήρησε μία στάση στείρας άρνησης των πάντων, χωρίς ουσιαστικά εναλλακτικό και εφαρμόσιμο προτασιακό λόγο, χωρίς διάθεση συνεργασιών ή αναζήτησης σημείων επαφής για την ενότητά της, ενώ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα φοβικά της σύνδρομα και να μετασχηματισθεί σε κυβερνώσα πολιτική δύναμη.


Και βέβαια σε αυτή τη περίοδο, το σύστημα, τα συμφέροντα με τους εκπροσώπους του, επιμένουν. Θεωρούν ότι για όλα αυτά την ευθύνη την έχουν οι δυνάμεις της εργασίας που θα πρέπει να ¨τιμωρηθούν¨ , παραγνωρίζοντας ότι η εργασία είναι δικαίωμα, η αμοιβή της δεν είναι ελεημοσύνη , αφού η εργασία αποτελεί βασική παράμετρο του παραγωγικού μοντέλου.

Οι υποταγμένες στη τρόικα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις μικρότερες εφεδρείες τους, ( ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΛΑΟΣ κλπ) θα  επιχειρήσουν  μετά τις εκλογές, εάν διαθέτουν, αθροιστικά, κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να συνεχίσουν με ακόμα  πιο βάρβαρο τρόπο την ανακατανομή του πλούτου υπέρ των δυνάμεων του παγκόσμιου κεφαλαίου, οδηγώντας τα περισσότερα τμήματα του πληθυσμού πέρα από τα όρια της φτώχειας, στη ζώνη της εξαθλίωσης και του αφανισμού τους.

Απέναντι λοιπόν στη πολιτική ανεπάρκεια του συνόλου σχεδόν των πολιτικών σχηματισμών αλλά κυρίως μέσα από το σταδιακό μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ , από ένα γνήσιο κίνημα της Σοσιαλιστικής Αριστεράς σε ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα συντηρητικών πολιτικών και πρακτικών , γεννήθηκε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Ελλάδα στην Ευρώπη, με Πρόεδρο τη μαχητική Λούκα Κατσέλη.


Η Κοινωνική Συμφωνία εκφράζει την ανάγκη για τη συγκρότηση ενός εθνικού προοδευτικού σχεδίου εξόδου της χώρας από τη κρίση, ενός σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης και αναδιάρθρωσης του παραγωγικού μοντέλου.  Ενός μοντέλου που θα δίνει ελπίδα και όραμα.  Μιας κεντρικής διοίκησης που θα θέτει κανόνες για τη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, επιτελικού και αποτελεσματικού κράτους, και που μέσα από αυτό θα διασφαλίζεται  η κοινωνική συνοχή και η βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.

Η Κοινωνική Συμφωνία εκφράζει την ανάγκη να εμποδιστεί η παραπέρα δέσμευση της χώρας, μέσα από την τυφλή εφαρμογή του Μνημονίου, αντιπροτείνοντας και επιβάλλοντας πολιτικές ισοδύναμων μέτρων, διασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επαναπόκτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.


Αντιστεκόμαστε, λέμε όχι στα εκβιαστικά ψευτοδιλλήματα των μνημονιακών πολιτικών φορέων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, αφού η παρουσία της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι κατοχυρωμένη από το ίδιο το θεσμικό  Ευρωπαϊκό πλαίσιο και κεκτημένο. Παλεύουμε ταυτόχρονα για τη διαμόρφωση μιας άλλης Ευρώπης των λαών, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και προστασίας.

Έχουμε προτάσεις , έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα που συνδιαμορφώθηκε μαζί σας, αλλά κυρίως έχουμε πίστη στις αξίες του Σοσιαλισμού και της πολιτικής Δημοκρατίας, που υπηρετούμε.

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Τα νησιά μας στο Αιγαίο και ιδιαίτερα η Σάμος , η Ικαρία και οι Φούρνοι, ανεξάρτητα από τις φιλότιμες κατά καιρούς προσπάθειες των αιρετών της αυτοδιοίκησης, με ευθύνες της κεντρικής διοίκησης έχουν μείνει πολύ πίσω από μία αναπτυξιακή διαδικασία και προοπτική.


Οι εκλογές αυτές είναι ευκαιρία ανατροπής της αδιέξοδης πολιτικής του Μνημονίου. Είναι ευκαιρία να διαπραγματευθούμε σκληρά το δικό μας Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για να βγούμε όρθιοι και όχι γονατισμένοι από την κρίση.

 Είναι ευκαιρία για τα νησιά μας να αλλάξουν σελίδα και να δώσουμε μια νέα προοπτική και ελπίδα στο τόπο μας, μέσα από στοχευμένες και εξειδικευμένες πολιτικές.

Σας καλώ όλους να στηρίξετε πολιτικά και εκλογικά τη νέα αυτή προσπάθεια , να συμμετέχετε ενεργά στη επανασύσταση της σύγχρονης Σοσιαλιστικής Αριστεράς στη Πατρίδα μας.

Η ιστορία δίνει το δικό της ραντεβού και εμείς οφείλουμε να είμαστε εκεί.

Σας καλώ να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Σε αυτό το ψηφοδέλτιο με αίσθημα ιδιαίτερης πολιτικής ευθύνης, έχω δηλώσει ΠΑΡΩΝ για το Νομό Σάμου.



     Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.


ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ"


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ, ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ???


Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Μανώλης Βασιλειάς

Την παραίτησή του από Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σάμου, καθώς και από μέλος του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε ο κος Μανώλης Βασιλειάς με επιστολή του προς το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, κο Μιχάλη Καρχιμάκη, στις 11 Μάρτη 2012.

Η επιστολή του έχει ως εξής:


«Αγαπητέ φίλε και σύντροφε Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη.

Σαν φυσική συνέχεια της ομόφωνης πολιτικής απόφασης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Σάμου στις 11 Φλεβάρη 2012 εναντίον της ψήφισης του «Μνημονίου 2», της προσωπικής μου βεβαιότητας πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε ιδεολογικά και πολιτικά την Σοσιαλιστική και Πατριωτική του φυσιογνωμία και της οριστικής του μετάλλαξης σε ένα συστημικό γραφειοκρατικό κόμμα, του ελλείμματος πλέον μιας στοιχειώδους εσωτερικής δημοκρατίας, αλλά κυρίως του περιεχομένου των πολιτικών του επιλογών και εφαρμογών, παρακαλώ να δεχτείς την παραίτηση μου από επικεφαλή, της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Σάμου και της αποχώρησης μου από μέλος του κινήματος. Αποχωρώ από ένα κίνημα που αγάπησα και υπηρέτησα 34 ολόκληρα χρόνια.


Με τις περισσότερες πολιτικές που ακολουθήσαμε έως σήμερα και με την αποδοχή του κατάπτυστου ¨Μνημονίου 2¨, συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα, καταστρέφεται η  παραγωγική βάση της χώρας, διευρύνεται η ύφεση στην αγορά, καταλύεται το κοινωνικό κράτος, φουντώνει η ανεργία, κτυπιούνται  τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, τίθεται σε κίνδυνο η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδας και αλυσοδένεται η Πατρίδα μας για τα επόμενα 70 χρόνια τουλάχιστον, από το διεθνές κεφάλαιο.

Εκφράζω την βαθιά μου πλέον πεποίθηση, ότι αυτή η πολιτική θα συνεχισθεί και με άλλες αποτυχημένες version αντιλαϊκών και αντιαναπτυξιακών μνημονίων και με τη μετεκλογική συνεργασία του νέου ¨ΠΑΣΟΚ¨ με τη Ν.Δ.
Όλοι εμείς χωρίς να το θέλαμε γίναμε όλο αυτό το διάστημα, υπερασπιστές ή ανεχτήκαμε δια της σιωπής, μια πολιτική που δεν αποφασίσαμε, μια πολιτική που δεν έχει να κάνει με τίποτα, με τα παλιότερα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης.


Αρνιέμαι να συνεχίσω να παρακολουθώ σαν θεατής την μεγάλη αυτή αναδιανομή υπέρ του κεφαλαίου εναντίον των δυνάμεων της εργασίας. Αρνιέμαι να συμμετέχω σε πράξεις και πολιτικές που είναι πέρα και έξω από τη συνείδησή μου.

Και το έως σήμερα λεκτικό επιχείρημα για την δήθεν αναγκαιότητα  μιας πολιτικής σωτηρίας της χώρας, φαντάζει από αίολο έως γραφικό. Δεν υπάρχει χώρα χωρίς πολίτες, δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ χωρίς τις δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια έκφραζε ταξικά, πολιτικά, ιδεολογικά και ανθρώπινα.

Με λίγα λόγια, δεν φεύγω από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έφυγε από τον εαυτό του. Σήμερα το νεοφιλελεύθερο αυτό μόρφωμα  δεν έχει ψυχή ούτε καρδιά, γύρισε τη πλάτη του στη κοινωνία και στους πολίτες, διαβουλεύεται και πορεύεται μαζί με τους τραπεζίτες και τα μεγάλα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης.

Με τη βέβαιη εκλογή του κ. Βαγγέλη Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος, αφού η ¨τράπουλα  ήταν σημαδεμένη¨, οριστικοποιείται και επικυρώνεται αυτή η αστική και συστημική του μετάλλαξη.

Κρατάω μέσα στη καρδιά  και στη μνήμη μου, το ΠΑΣΟΚ των εφηβικών μας χρόνων. Το ΠΑΣΟΚ του μεγάλου μας δασκάλου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.  Η συναισθηματική μου φόρτιση είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει την πολιτική μου πλέον απόφαση ευθύνης και συνείδησης. Ελπίζω σύντομα να συναντηθούμε σε άλλα μετερίζια πάλης και αγώνα, έξω φυσικά από το μεταλλαγμένα νεοφιλελεύθερο πλέον ΠΑΣΟΚ, μέσα στο μαζικό κίνημα.

Σε αυτό το σημείο νοιώθω την ανάγκη να χαιρετήσω μέσα από την επιστολή μου αυτή, τους συντρόφους μου από το τότε  μαθητικό και τη νεολαία της 5ης τομεακής οργάνωσης της Αθήνας, τους συντρόφους και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο Φάρμακο και στις Τράπεζες, όλους τους συντρόφους της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Α΄Αθήνας και φυσικά τους συντρόφους και φίλους της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ. Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε μαζί ωραίους και νικηφόρους αγώνες. Μέσα από τη καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή τη υπέροχη συνεργασία μας.  Λυπάμαι αν στεναχώρησα κάποιους από εσάς, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα , ο καθένας με βάση την προσωπική του επιλογή, των αγώνα τον καλό, για την Πατρίδα και το λαό μας , τη Σάμο που αγαπάμε και ονειρευόμαστε, για το Αιγαίο που μας αξίζει.

Σύντροφε Μιχάλη, η χώρα μας χρειάζεται ΤΩΡΑ ένα εναλλακτικό, ριζοσπαστικό και προοδευτικό οδικό χάρτη εξόδου από τη κρίση. Χρειάζεται ένα άλλο πλέον γνήσια σοσιαλιστικό και πατριωτικό φορέα που θα επικαιροποιήσει και θα διευρύνει χωρίς να αλλοιώσει την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Ένα νέο φορέα που θα δώσει διέξοδο και λύσεις, με σεβασμό στο λαό και στις ανάγκες του. 

Που θα επανασχεδιάσει ένα αναπτυξιακό και ανταγωνιστικό σύγχρονο μοντέλο για τη χώρα, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Χρειάζεται ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό όραμα, πέρα και έξω από τη λογική της διαχείρισης, χρειάζεται ένα νέο πολιτικό φορέα με κινηματικά χαρακτηριστικά. Σε αυτή τη προοπτική δηλώνω ¨παρών¨, και ελπίζω το συντομότερο να βρεθούμε και πάλι μαζί.

Η δημοκρατία, η ελευθερία, η κοινωνική απελευθέρωση, αποτελούν  απόκτημα και κερδίζονται με αγώνα κάθε ημέρα, είναι ζητήματα μόνιμου αγώνα, μόνιμου αγώνα. Α.Π


  ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ




Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ , ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ , ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.   


Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ, ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΤΟΥ "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ", ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε , ΜΑΝΟΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 34 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.