Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΟΚ: ΒΗΜΑ και ΝΥ Times πιστοποιουν ότι το Μνημόνιο είναι προδοσία!


Το πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου δεν πάνε για Μισθούς και συντάξεις αλλά επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και αναδημοσιεύει το ΒΗΜΑ «κρεμώντας» πολιτικά τους Έλληνες Μνημονιακούς στο όριο ανάμεσα στο ύποπτοι ή  Βλάκες.


Το πρόσφατο περιστατικό με τον ΣΕΒ που μιλούσε με την Τρόικα πίσω απο την πλάτη της χώρας και το αίτημα Παπαδήμου στο Μπαρόζο σε συνδυασμό με το 200 τόσα Βλήμματα Βουλευτές που ψηφίσαν Μνημόνια και μεσοπρόθεσμα,  δείχνει ότι η Χώρα έπεσε θύμα ενός «μίγματος Βλακείας και προδοτικής προδιάθεσης» με βάση  το οποίο κάποιοι προώθησαν τα οικονομικά συμφέροντά τους.
Ας δούμε ένα απόσπασμα από το ΒΗΜΑ:
«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες.
Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.


Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας – ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει».
«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
tsantiri.gr

Έρχεται Καταιγίδα για τους υπηρέτες του Συστήματος στις 17 Ιούνη. Φάνηκε από το Κοκκάρι της Σάμου.


Δημοσιεύτηκε στις 31 Μάι 2012 από AlexTheGood1
A thunderstorm in Samos - 30 May 2012

To φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για τις εκλογές στις 17 Ιούνη

Στις 17 του Ιούνη έχουμε μια ιστορική ευκαιρία.
Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Η ελπίδα ξανακερδίζει έδαφος μέσα στην κοινωνία. Αυτοί που δύο χρόνια τρομοκρατούσαν τον λαό βλέπουν τα σχέδια τους να καταρρέουν. Απαντάνε με περισσότερο φόβο γιατί θέλουν την κοινωνία γονατισμένη. Δεν θα τα καταφέρουν! Κανένα σχέδιο δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πλειοψηφία.
Η ελπίδα για μια ζωή με αξιοπρέπεια θα νικήσει!

Δεν δημιουργήσαμε την κρίση και όμως καλούμαστε να την πληρώσουμε με τον πιο άδικο και βάρβαρο τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια: για τον παγκόσμιο χαρακτήρα της κρίσης που οφείλεται στην απληστία του κεφαλαίου και των τραπεζών, για τα μέτρα που διασώζουν τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων και οδηγούν την κοινωνία στην καταστροφή. Μετά από δύο χρόνια “σωτηρίας”, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σου ζητάνε να τους εμπιστευτείς για να επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο. Μιλάνε αυτοί που έχουν για σύμμαχο τους τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες που εκβιάζουν τον λαό και δηλώνουν ότι το Μνημόνιο δεν μπορεί να αλλάξει!. Αυτοί που αρνήθηκαν το πάγωμα των μέτρων έστω και για ένα μήνα!


Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Για τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί περικοπές 11,5 δις από συντάξεις, προνοιακές παροχές, κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων. Μειώσεις μισθών και διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Έχουν υπογράψει για την απόλυση 150.000 εργαζομένων του δημόσιου τομέα και ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις (υποδομές, νερό, ενέργεια, φυσικός πλούτος). Έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία ειδικού ταμείου στο εξωτερικό όπου τα έσοδα τις χώρας θα πηγαίνουν πρώτα στα δάνεια και αν περισσεύει τίποτα σε μισθούς συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτή είναι η “σωτηρία” που ετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ευρώπη και στον κόσμο στάλθηκε ένα μήνυμα ανατροπής.


Στις 17 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε το δεύτερο βήμα, να κάνουμε το Μνημόνιο παρελθόν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους, θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα διαπραγματευτεί το χρέος με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Στα πλαίσια αυτά θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα του Διεθνούς Λογιστικού Ελέγχου του χρέους.
Οι τράπεζες που έχουν δεχτεί 200 δις δημόσια χρηματοδότηση θα περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο, θα υπηρετήσουν ένα πρόγραμμα ενάντια στην ανεργία και θα ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Θα ακυρωθούν οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που διαλύουν το εργατικό δίκαιο και καταργούν τις κλαδικές συμβάσεις.
Θα δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με κοινωνικά κριτήρια και περουσιολόγιο έτσι ώστε να φορολογείται ο πλούτος και όχι η φτώχεια.
Οι μισθοί, οι συντάξεις, η δημόσια υγεία και παιδεία, το πραγματικό βιωτικό επίπεδο του λαού θα αποτελέσουν την πιο ουσιαστική προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Μέσα από την κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας θα αγωνιστούμε για τον μετασχηματισμό της οικονομικής βάσης, για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο και το φυσικό πλούτο.


Σε ολόκληρη την κοινωνία θα αναπτυχθούν θεσμοί πραγματικής δημοκρατίας με ουσιαστικό ελέγχο ενάντια στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Με αλλαγή του εκλογικού νόμου και καθιέρωση της απλής αναλογικής, με κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πραγματική τιμωρία όσων δεν σεβάστηκαν την περιουσία του λαού.
Η κοινωνία πρέπει να εμπιστευτεί τις δυνάμεις της. Να προχωρήσει χωρίς αυτούς που συνειδητά δύο χρόνια υλοποιούν ένα σχέδιο καταστροφής. Να δημιουργήσει μια νέα ενότητα του λαού για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών. Σε αυτόν τον αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει τον λαό με όλες του τις δυνάμεις
Πηγή: synsamou

Γιατί κ. ΠΥΘ. ΒΑΡΔΙΚΟ τραυματίζεις έτσι το ΠΑΣΟΚ, 18 μέρες πριν τις εκλογές ?



Πυθαγόρας Βαρδίκος : Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κερδίσει την έδρα η Ν.Δ.
Τετάρτη, 30 Μάιος 2012 12:38

Ανοιχτό θεωρεί ότι είναι  το ενδεχόμενο να αλλάξει χέρια η έδρα της Σάμου, πρώην Βουλευτής και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Σάμο, κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Σάμος fm 97,3 ο κ. Βαρδίκος  τα μέχρι σήμερα δημοσκοπικά ευρήματα καθιστούν την μάχη των εκλογών της 17ης Ιουνίου εξαιρετικά αμφίρροπη με ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να κερδίσει την έδρα της Σάμου.
www.samostimes.gr


Τα παραπάνω δημόσια σχόλια ανήκουν όχι σε ένα απλό πολίτη,  αλλά στον πρώτο της λίστας  των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στη Σάμο. Και βέβαια ο καθένας δικαιούται να έχει τις προσωπικές του εκτιμήσεις και να τις εκφράζει ακόμα και αν είναι υποψήφιος με άλλο κόμμα. Αλλά μήπως σε μία προσωπική παρέα,  σε ένα φίλο, στα μέρη της οικογένειας του, κλπ? Θεωρείται το ίδιο να συμβαίνει σε ένα ραδιοφωνικό  σταθμό, αφού έτσι δημοσία πια στρέφεται εναντίον του κόμματος του, τραυματίζοντάς το σοβαρά, λίγες μέρες πριν τις εκλογές?

Και από την άλλη, κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι αυτά δήθεν αναφέρθηκαν  δημόσια από αφέλεια, αφού κάθε άλλο, παρά αφελής δεν χαρακτηρίζεται ο κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος. Εκτός εάν πάλι συνδέσουμε αυτές τις δηλώσεις του, με εκείνες για τον πρώην ύμνο του "ΠΑΣΟΚ",  του αξέχαστου Μάνου Λοίζου, κατά δήλωσή του, σαν "ΣΑΧΛΟ" τραγούδι. 



Για εμάς λοιπόν, τους αρκετά υποψιασμένους πλέον, και επειδή όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει πως σκέφτεται και λειτουργεί, τα ερωτήματα εύλογα γεννιούνται και θα μας απαντηθούν βέβαια έτσι και αλλιώς σε λίγες μέρες, από την ίδια τη σύντομη εξέλιξη των γεγονότων. 
13 ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
1. Αυτά, θα γυρίζει και θα λέει στα χωριά και στις πόλεις των Νησιών μας σαν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ?
2. Τα σχόλια αυτά ( έστω και σαν εκτιμήσεις ) δεν δημιουργούν ένα κλίμα ηττοπάθειας για τη παράταξή του τοπικά, 18 μέρες πριν τις εκλογές και την αποδυναμώνουν περισσότερο?

3. Τα δημόσια αυτά σχόλια του, τα γνωρίζει η " Ιπποκράτους" και ο κ. Βενιζέλος ?
4. Τα δημόσια αυτά σχόλια του, τα γνωρίζουν τα μέλη της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σάμου και συμφωνούν, και αν συμφωνούν γιατί δεν βγάζουν και ένα δελτίο τύπου με το ίδιο περιεχόμενο?
5.  Ο κ. Βαρδίκος μήπως προτιμά η έδρα του Νομού Σάμου να πάει στη Ν.Δ παρά στο ΚΚΕ και γιατί ? 
6. Πώς είναι δυνατόν για το κ. Βαρδίκο να καλυφθεί μια διαφορά 1982 ψήφων σε τόσες λίγες μέρες, χωρίς να έχουν αλλάξει οι συνθήκες που διεξάγονται οι εκλογές?

7. Κατά το κ. Βαρδίκο οι πολίτες των Νησιών μας ξέχασαν τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση της Ν.Δ  ( Κ. Καραμανλή ) που μέσα σε 5,5 χρόνια διπλασίασαν το δημόσιο χρέος της χώρας και άνοιξαν τις πύλες για αυτή την εθνική περιπέτεια - τραγωδία που βιώνουμε?? Γιατί έτσι μαζικά να την προτιμήσουν τώρα?  

8. Μαζί με το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ (Α. Σαμαράς) δεν ψήφισε το Μνημόνιο 2, την απαράδεκτη δανειακή σύμβαση, και του εφαρμοστικούς νόμους, που αν δεν αλλάξουν τα πράγματα και εφαρμοστούν, θα τις βιώσουμε όλοι στο πετσί μας από τον Ιούλη , ζώντας ένα  ατέλειωτο έργο τρόμου ?

9. Μήπως τώρα που γνωρίζει ο κ. Βαρδίκος ότι αποκλείεται ο ίδιος να επανεκλεγεί, έχει κάνει και υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία ήδη σε εξέλιξη ανάμεσα σε εκείνον  και στο κ. Αγγελόπουλο?  Και αν υπάρχει, πια είναι τα προσωπικά ενδεχομένως οφέλη?

10. Μήπως έχει γίνει  κάποια περίεργη συμφωνία σε κεντρικό Πανελλαδικό επίπεδο ανάμεσα σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για μοίρασμα των μονοεδρικών, αφού έτσι και αλλιώς πολιτικοί συνεργάτες είναι πλέον?

11. Μήπως η ομάδα Λοβέρδου θέλει τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές ώστε αμέσως μετά να βάλουν θέμα ηγεσίας και έτσι  να βρεθεί ο  "Πυθ. ο Τρομερός", παράγοντας της αυριανής Λοβερδικής ηγεσίας του μικρού, θλιβερού και νεοφιλελεύθερου "ΠΑΣΟΚ"? 
12. Από πότε ο κ. Βαρδίκος πιστεύει τόσο πολύ στην αξιοπιστία των gallop και δίνει τόσο μεγάλη σημασία σε αυτά? 
13. Πότε και από πια επώνυμη Εταιρία έγινε δημοσκόπηση  στα Νησιά μας, με τι δείγμα και πότε αυτή δημοσιεύτηκε? 
Τα ερωτήματα αυτά βέβαια δεν απασχολούν το σύνολο της Σαμιακής κοινωνίας, που έχει πάρει και αυτή τις αποφάσεις της όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στις εκλογές που πλησιάζουν θα στρέψει ξανά και πιο έντονα τη πλάτη της στα δύο γερμανικά κόμματα της υποταγής και θα δώσει ακόμα πιο σαφή εντολή κυβερνητικής ευθύνης στην Αριστερά. Απασχολούν όμως ακόμα, τους λιγοστούς αμετανόητα ποδοσφαιρόφιλους της πολιτικής ζωής, τους αθεράπευτα συναισθηματικούς της πρώην δημοκρατικής παράταξης, αλλά  και την ηγεσία του σημερινού "ΠΑΣΟΚ" και ας περιμένουμε να δούμε φυσικά και τις απαντήσεις του πρώην "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" Βουλευτή  και θα επανέλθουμε.
Υ.Γ : Θεωρούμε αυτονόητο ότι αν ο κ. Βαρδίκος καταδεχθεί και  στείλει απαντήσεις στα ερωτήματα του "ΕΥΠΑΛΗΝΟΥ" , θα δημοσιευθούν άμεσα από εδώ. ¨ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η Αριστερά πρέπει να παλέψει ενωμένη !!!!


Αξίζει μεγάλης προσοχής η είδηση της συνάντησης του προέδρου του Σύριζα με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας κυρίας Κατσέλη. Από τις κοινές τους δηλώσεις φαίνεται να προκύπτει μια συμφωνία για προγραμματική σύγκλιση των δύο χώρων. Η συμφωνία αυτή διαπνέεται από το ήθος και την ποιότητα που χαρακτηρίζει την αριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Πρόκειται για μια συμφωνία πάνω σε ΑΡΧΕΣ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ χωρίς καμία εξυπηρέτηση ημετέρων και τακτοποίησης πολιτευτών που ο λαός δεν επέλεξε να τον εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο στις τελευταίες εκλογές. Η Λούκα Κατσέλη με τη στάση της δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια, απέδειξε πως οι πολιτικοί μπορούν και πρέπει να προτάσσουν το δημόσιο συμφέρον από την προσωπική τους επιβίωση.


 Έστειλε ηχηρό μήνυμα στους άλλους φορείς της αριστεράς πως υπάρχει το περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων και πως αυτά που μας χωρίζουν είναι ασύγκριτα μικρότερα από αυτά τα πολλά και σπουδαία για τα οποία πρέπει ΕΝΩΜΕΝΟΙ να παλέψουμε!! Το απόφθεγμα της '' αυτή την ιστορική στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε με ποιόν είμαστε και ποιόν έχουμε απέναντι " νομίζω ότι θα μείνει στην ιστορία σαν μνημείο υπευθυνότητας και πολιτικής σοφίας! Γλυκιά μας Λούκα εσύ μόνη έσωσες την τιμή του διαλυμένου μας ΠΑΣΟΚ, μας έδωσες κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να ελπίζουμε στην αναγέννηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού που τόση ανάγκη έχει η πατρίδα μας ειδικά τις δύσκολες τούτες ώρες!


Πόσο διαφορετική αυτή η συμπαράταξη αρχών και ιδεών από το νεοφιλελεύθερο ασκέρι των διαφόρων παραγοντίσκων τύπου Μπακογιάννη ή Πλεύρη που διαπραγματεύθηκαν σκληρά κοινοβουλευτικές έδρες, οφίτσια και ποιός ξέρει τι άλλο! Συνετέθηκαν λοιπόν σε ένα παραμάγαζο διάφοροι ακροδεξιοί δήθεν αντιμνημονιακοί παραγοντίσκοι, με άκρατους υπερατλαντικούς μειοδότες και νεοφιλελεύθερους αερολόγους που το μόνο κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ο χυδαίος αντικομμουνισμός και οι ακραία ρατσιστικές τους αντιλήψεις! Έκρυψαν λοιπόν πίσω από τους διχαστικούς τους αλαλαγμούς τις τεράστιες ιδεολογικές αντιθέσεις που ευτυχώς ο λαός δεν θα τους επιτρέψει να εκφραστούν σε επίπεδο διακυβέρνησης!


Είμαι βέβαιος , κρίνοντας από τη βάση και το πλαίσιο που σφυρηλατήθηκαν τα δύο μέτωπα, ότι το γαλάζιο ασκέρι θα διαλυθεί εξόν συνετέθη μετά την ήττα που θα υποστεί στις επικείμενες εκλογές! Κάτι ξέρει η Ντόρα από υπόσκαψη και δολιοφθορά! Προφανώς τώρα θα προβάρει και το λόγο της σαν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας!


Η νέα όμως προοδευτική προγραμματική συμφωνία που άρχισε από σήμερα να διαμορφώνεται και ολοένα θα δυναμώνει στην κοινωνία, πέρα από την δυναμική της νίκης που δίνει για τις 17 του Ιούνη, δίνει και την προοπτική για τον λαό μας ότι μπορεί να ελπίζει και να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο!


Με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στο μέλλον
 στηρίζουμε τη νέα προοδευτική συμφωνία !!!


Δημήτρης Νικολάου
Αναρτήθηκε από ededousi

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Λούκα Κατσέλη


Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις 30 Μαΐου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις.



 ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα ήθελα ξεκινώντας να εξάρω το σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας να θέσει στο τραπέζι του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ  προγραμματικές θέσεις και όχι ανταλλάγματα βουλευτικών εδρών ή αξιωμάτων. Σε μια εποχή ιδεολογικής και πολιτικής φθήνιας, σε  μια εποχή που ορκισμένοι εχθροί ενώνονται σε ανίερες συμμαχίες μη τυχόν και χάσουν τα οφίτσιά τους  και την πρόσβασή τους στην εξουσία, αυτή είναι μια στάση που πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί από τον ελληνικό λαό.

Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε επί της ουσίας τους προγραμματικούς άξονες και τα πρώτα βήματα μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης που θα βγάλει από το λαό μας τη σφιχτή θηλιά του μνημονίου.  Συμφωνήσαμε ότι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών δεν είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη με έναν λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια ή με έναν λαό λεηλατημένο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δυνατότητα να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, χωρίς ελπίδα. Αυτό είναι το διακύβευμα.
Συμφωνήσαμε επίσης στην ανάγκη να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε το μνημόνιο, αντικαθιστώντας το από ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης για την ανάπτυξη, την οικονομική και την κοινωνική, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη δίκαιη όμως δημοσιονομική εξυγίανση. 

Τις λεπτομέρειες αυτής της ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης θα έχουμε τη δυνατότητα να τις διατυπώσουμε στην πορεία προς τις εκλογές. Άλλωστε αυτό που μας αφορά και αυτό που συζητάμε είναι η πορεία προς τις εκλογές, οι κίνδυνοι και οι δυνατότητες για τη χώρα, οι ίδιες οι εκλογές αλλά και η πορεία μετά τις εκλογές, σταθερά προσανατολισμένοι στην οραματική μας κοινή επιδίωξη για την προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών αριστερών και οικολογικών δυνάμεων του τόπου.

Τέλος, συμφωνήσαμε ότι μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Εμάς δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Θα θυμάστε ότι το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης εκείνη την περίοδο, τότε που στείλαμε επιστολή στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ρομπάι. Αυτό που μας ξαφνιάζει όμως είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι που, προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ  χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ.

Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ότι κι αν σκαρφιστούν, όσο κι αν προσπαθήσουν, όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα.  Ο λαός μας στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εμποδίσουν, το κάνουν ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αγωνιστούν μαζί ώστε  ενώνοντας το λαό να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος, σελίδες αξιοπρέπειας, ελπίδας και αισιοδοξίας.


Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Όταν γράφεται ιστορία έχουμε όλοι ευθύνη να αποφασίσουμε τι πιστεύουμε, με ποιους είμαστε, τι κάνουμε. Διαλέγουμε. Αυτό κάναμε όσοι από εμάς στην Κοινωνική Συμφωνία ήμασταν βουλευτές, καταψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Και προσωπικά αυτό έκανα τον Οκτώβριο, όταν καταψήφισα το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις.

Το δίλημμα σήμερα, το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε ή όχι μια ακηδεμόνευτη προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο; Μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει τέλος στην πολιτική της λιτότητας, της βαθιάς ύφεσης, της έκρηξης της ανεργίας, των μεγάλων ανισοτήτων, της βίαιης αναδιανομής εισοδήματος και πλούτου από τον ευρωπαίο και Έλληνα φορολογούμενο, από τον εργαζόμενο και συνταξιούχο στους κερδοσκόπους, στην τραπεζοκρατία, στην ολιγαρχία;
Εμείς  ως Κοινωνική Συμφωνία πήραμε μια απόφαση, ότι θα στηρίξουμε τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου που θέλουν κι αναζητούν μια προοδευτική διακυβέρνηση. Βασική συνιστώσα αυτών των δυνάμεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό, με απόφαση της πρώτης μας συνάντησης στελεχών, αποφασίσαμε να δουλέψουμε και να αγωνιστούμε και να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση για την επόμενη μέρα, για τις 18 του Ιούνη, για μια προοδευτική διακυβέρνηση.

Ήδη, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, έχει γίνει μια σημαντική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση. Στις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί αυτή η προγραμματική συμφωνία, ένα πρόγραμμα, ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο θα στοχεύει στην παραγωγική αναδιάρθρωση, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην έξοδο της χώρας μας  από την κρίση με αξιοπρέπεια. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι το διακύβευμα, γι αυτό θα αγωνιστούμε. Γι αυτό ως Κοινωνική Συμφωνία θέλουμε να συμβάλουμε πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές.

Έπιασαν τον Άκη με κινητό στη φυλακή!


Έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων το μεσημέρι της Τρίτης στο κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου, εντόπισαν στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, κάτι το οποίο απαγορεύεται από τον κανονισμό της φυλακής.
Είναι το ίδιο κελί στην έκτη πτέρυγα των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείτο και ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ηγούμενος Εφραίμ.


Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου από κρατουμένους στα σωφρονιστικά ιδρύματα.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ διενεργείται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο έφτασε στα χέρια του η παράνομη συσκευή.
[protothema.gr]
platanum

Η Τουρκία κάνει «παιχνίδι» στο Αιγαίο - Χιλιάδες παραβιάσεις με F-16


Αλλεπάλληλες και σε καθημερινή βάση είναι οι τουρκικές μαχητικές πτήσεις πάνω από την Ελλάδα, και αυτό, σε εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Επενδυτής, από την αρχή του χρόνου, τα τουρκικά F-16 έχουν εκτελέσει πάνω από 5.000 παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.


Από την πλευρά του το ΥΕΘΑ αντικρούει αυτά τα στοιχεία όμως η εφημερίδα επικαλείται «παραπλανητική» καταμέτρηση των πτήσεων από πλευράς ελληνικών αρχών.
Ο Επενδυτής στο άρθρο του υποστηρίζει ότι τα πραγματικά νούμερα είναι εντελώς διαφορετικά και πολλαπλάσια των επίσημων ελληνικών στοιχείων.


Ακόμα, η εφημερίδα κάνει λόγο για εφαρμογή τουρκικής πολιτικής που αποβλέπει σε διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, με κύρια θύματα τα 10 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου, την εθνική κυριαρχία σε ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες κ.α.


Από τις 2 Μαΐου μέχρι και 14 Ιουνίου, η Τουρκία εκτελεί τρεις αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά και χωρίς πυρά σε 12 περιοχές στο Αιγαίο όπου οι τουρκικές ασκήσεις είναι ως και τρεις φορές περισσότερες από τις ελληνικές, τόσο σε γεωγραφική έκταση των περιοχών όσο και σε διάρκεια ενώ παράλληλα υποστηρίζουν όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.
Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει πως οι αναχαιτίσεις συνδέονται άμεσα με τις επίμαχες περιοχές τις οποίες η Τουρκία όρισε μονομερώς ως τουρκική ΑΟΖ, αναθέτοντας σε εταιρείες την έρευνα για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και όλα τα οφέλη που συνεπάγονται, που όμως ανήκουν στην Ελλάδα.
iefhmerida.gr
aegaio.blogspot

Μαχητές των αιθέρων [Ελληνική Πολεμική Αεροπορία]

Israeli Air Force חיל האוויר הישראלי

"H μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της"


«Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα.
Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει.


Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν.
Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;
Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.
Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους.»


(Αντόνιο Γκράμσι 11 Φεβρουαρίου 1917)

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης: «Το άρθρο 120 έχει ήδη ενεργοποιηθεί»

Ο Συνταγματολόγος κ. Γ. Κασιμάτης, κατά τη ομιλία του την Τρίτη 31/05 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει στις παραγρ. 2,3 και 4, τα εξής:....

«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

energoisosialistes

127 πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ!


Με δημόσια τοποθέτηση τους 127 πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνουν την απόφαση τους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την Ανοιχτή Επιστολή για τη Συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστερής Παράταξης και την προοπτική της Αριστερής Διακυβέρνησης τα στελέχη σημειώνουν ότι σήμερα ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει περάσει στα χέρια των δυνάμεων, οι οποίες εκλογικά δικαιώθηκαν, με βασικό παράγοντα το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.



Tα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης του Μάη αποτελούν τον οδηγό για τον δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει ο ελληνικός λαός: για αποδέσμευση από το μνημόνιο της εθνικής υποτέλειας και της φτωχοποίησης, όπως και για συνολική απόρριψη της αντιδημοκρατικής νεοφιλελεύθερης στρατηγικής την οποία επιβάλλουν οι Βρυξέλλες, οι δανειστές της χώρας, το συντηρητικό διευθυντήριο της ΟΝΕ και η εν γένει αντιδραστική ευρωπαϊκή ελίτ, οδηγώντας τον λαό μας στην εξαθλίωση. 
Η στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού και των απανωτών μνημονίων ηττήθηκε και στην Ελλάδα, όπως ηττάται πια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Το ισχυρό ρεύμα αλλαγής, το οποίο έχει προοδευτική και αντινεοφιλελεύθερη κατεύθυνση είναι δυνατόν να σαρώσει τις πολιτικές της ύφεσης, της φτώχειας, της ανεργίας και της ξένης  εξάρτησης.

Εγκαίρως προειδοποιήσαμε ότι οι νεοφιλελεύθερες επιλογές, που βαθαίνουν την κρίση αντί να μας βγάζουν από αυτήν, δεν μπορούν και δεν πρέπει να επικρατήσουν.
Πήραμε θέση ότι ο λαός πρέπει να απορρίψει τις πολιτικές αυτές προκειμένου να υπάρχει ελπίδα εξόδου από την κρίση.


Όντως ο ελληνικός λαός, κόντρα στους ανοιχτούς εκβιασμούς του ξένου παράγοντα και του ντόπιου παρασιτικού κεφαλαίου καταδίκασε καθαρά τις πολιτικές δυνάμεις που ταυτίστηκαν με τα μνημόνια και ενίσχυσε τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, προκειμένου αυτές να συγκροτηθούν ως φορέας ισχυρής, προοδευτικής, κυβερνητικής πρότασης που θα βγάλει το λαό από την κρίση.
Σήμερα ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει περάσει στα χέρια των δυνάμεων, οι οποίες εκλογικά δικαιώθηκαν, με βασικό παράγοντα το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Η λαϊκή εντολή που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ , η προέλευση των ψηφοφόρων που προκάλεσαν την εκρηκτική του άνοδο, όπως και ο ίδιος ο εκτρωματικός  εκλογικός νόμος επιτάσσουν την άμεση συγκρότηση  μιας μεγάλης αριστερής, δημοκρατικής παράταξης με τη συμμετοχή των δυνάμεων και των οργανώσεων-συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και ευρύτερων αριστερών δυνάμεων- κομμουνιστογενών, σοσιαλιστικών και αριστερών δυνάμεων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ - με άξονες: την κοινή προγραμματική θέση για την έξοδο από την κρίση, την εναλλακτική προοδευτική, αριστερή κυβερνητική πρόταση, την ενιαία στρατηγική στόχευση για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρας μας και την μετά την κρίση εποχή, την οργάνωση ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, την ανασυγκρότηση των θεσμών μακριά από μνημονιακούς μονόδρομους και ψευτοδιλήμματα, την πολιτική όσμωση διαφορετικών ρευμάτων και τους κοινούς, ενιαίους αγώνες στα κοινωνικά κινήματα. 
Eνός φορέα που θα εκφράσει το κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων που απαρτίζεται από εκείνες τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες πλήττονται και υποφέρουν από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλουν οι δανειστές μας: τους εργάτες, τους αγρότες, τους ανέργους, τους εργαζομένους, τους επιστήμονες, τη νεολαία, το εργατικό, φοιτητικό και μαθητικό κίνημα.
Ο πολιτικός φορέας, ο οποίος θα εκφράσει τη Δημοκρατική Παράταξη, είναι δυνατόν και πρέπει να αποτελέσει το αναγκαίο αντίβαρο στην εκστρατεία λάσπης, εκφοβισμού, τρομοκράτησης και της συντονισμένης επίθεσης που ήδη εξαπολύουν τα υπερεθνικά και ντόπια πολιτικά και οικονομικά κέντρα, αλλά και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα προκειμένου ο ελληνικός λαός να επιστρέψει στην “αναγκαστική” υποστήριξη πολιτικών και δυνάμεων που καταδίκασε στις 6 του Μάη.
Η πρότασή μας αυτή κατατίθεται με συναίσθηση του τι απαίτησε ο ελληνικός λαός και ποιες είναι οι δυνάμεις που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην παλλαϊκή προσπάθεια εξόδου από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και ο λαός μας.
Οι καιροί ου μενετοί.
Οι υπογράφοντες 
1. Αδαμαντιάδης Νικόλαος Γραμματέας Σωματείου Ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων
2. Αναγνωστάκης Κώστας, υπάλληλος
3. Αναγνώστου Γεώργιος
4. Αναγνώστου Χριστίνα
5. Αναστασιάδου Ιωάννα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
6. Ανδρεάδης Χρήστος
7. Ανέστης Κόττας, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
8. Αντωνοπούλου Μαρία
9. Αστέρης Θέμης, φοιτητής
10. Βαρδάκη Γεωργία, Οικονομολόγος
11. Βαρδάκης Γιάννης, Λογιστής
12. Βασιλείου Αλέξανδρος ,φοιτητής
13. Βασλή Μαρία
14. Βαφειάδου Τατιάνα, εκπαιδευτικός
15. Βίτσιος Δημήτριος, συνταξιούχος
16. Βίτσιος Χρήστος, οικονομολόγος
17. Βορλόου Αντώνης, Οκονομολόγος – Περιβαλλοντολόγος
18. Βορλόου Νότα, Οικονομολόγος 
19. Βράντζης Νίκος, φοιτητής
20. Γαλανόπουλος Δημήτριος
21. Γιουρτζίδης Λάζαρος, συνδικαλιστής
22. Γκιάτας Νικόλαος, νέος επιχειρηματίας
23. Γρετζελιά Αλεξάνδρα, συνταξιούχος
24. Δεληγεώργης Γιάννης, κτηνίατρος
25. Διαμαντοπουλος Κωστας
26. Δουλγερίδης Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος
27. Δραγάζης Μάνος, φοιτητής
28. Ελένη Δεδούση, εργαζόμενη
29. Ελευθεριάδης  Βαγγέλης
30. Ελευθεριάδης Αντώνιος, τραπεζικός υπάλληλος
31. Ζαχαρή Δήμητρα, δημ. υπάλληλος
32. Ζερβάκη Μαρία, δικηγόρος
33. Ζήκος Άγγελος
34. Ζήνας Αλέξανδρος, σπουδαστής
35. Ζορμπαλάς Νικόλαος
36. Θέμης Τζήμας, νέος δικηγόρος, υπ. διδάκτορας
37. Καζάς Θεοδόσης, Δικηγόρος
38. Καλαμαράς Άκης, πτυχιούχος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
39. Κανακάρη Μαίρη, εκπαιδευτικός
40. Καπέλλας Δημήτρης, συνδικαλιστής
41. Καπλανης Λουκας
42. Καπνίσης Κώστας, Ιδιωτικός υπάλληλος
43. Καρακιτσος Παναγιωτης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(αρχιτεκτονική)
44. Καραμολέγκος Γιώργος, συνταξιούχος
45. Καραμπελας Δημητρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
46. Κουιδουρμαζης Αποστολος
47. Κουλούρης Γεώργιος,
48. Κρομμύδα Πένη, νέα νομικός, εργατολόγος
49. Κτιστάκη Κατερίνα, Συνταξιούχος
50. Κωνσταντινίδης Γιώργος
51. Κωνσταντινίδης Σπύρος, νέος δικηγόρος
52. Κωστής Απόστολος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
53. Κωτσόπουλος Κώστας, εμπειρογνώμων ανθρώπινου δυναμικού
54. Λαζανάς Μιχάλης
55. Λαζάρου Ελένη, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
56. Λαϊτσας Δημήτρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
57. Λεμπετλής Νίκος, πτυχιούχος υπομηχανικός-νέος επιχειρηματίας
58. Λένα Παπαθανασίου, Βιβλιοθηκονόμος
59. Λογοθετιδης Γιωργος
60. Μακρυγιάννης Αλέξανδρος, γεωπόνος
61. Μαργαρίτη Αναστασία, δημ. υπάλληλος
62. Μαρούλης Αντώνης, μεταπτυχιακός φοιτητής-νέος επιχειρηματίας
63. Μασουρίδου Έφη, τ. Συμβολαιογράφος Αθηνών
64. Μεταξιώτης Πέτρος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
65. Μήττας Μιχάλης
66. Μοσχούλας Ιωάννης, δημοτικός σύμβουλος
67. Μουστάκας Νίκος, οικονομολόγος
68. Μπαϊράμη Αθηνά, δημοτική σύμβουλος
69. Μπεκιάρης Δημήτρης, Δημοσιογράφος
70. Μπέτσιος Θανάσης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
71. Μπουτζουρά Εύη, νέα δικηγόρος
72. Νεκταριος Ροδιτης φοιτητής Πολυτεχνειου Κρητης
73. Νικολάου Δημήτρης
74. Νίκος Ανδρειόπουλος
75. Ντίνος Χρίστος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
76. Ντόκος Ιωάννης, γυμναστής
77. Ξηντάρης Δήμος, πολιτικός μηχανικός
78. Πάικας Σπύρος Αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων
79. Παναγιώτου Άννα
80. Παναγόπουλος Δημήτρης, φοιτητής
81. Παπαγιαννης Χαρης
82. Παπαδημητρίου Νικόλαος
83. Παπαδοπουλος Πετρος
84. Παραλής Γιώργος, τραπεζικός υπάλληλος
85. Παρασκευας Αρης
86. Παρασκευοπουλος Πάνος
87. Πέκας Απόστολος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
88. Πέλλιος Απόστολος, ιδιωτικός υπάλληλος
89. Πετροπουλος Θανάσης, ιδιωτικός υπάλληλος
90. Πιτσογιάννης Γιώργος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
91. Ρέντζου Πετρούλα, ιδιωτική υπάλληλος
92. Ρηγας   Αλεξανδρος, γυμναστής
93. Σαμαρά Σουλτάνα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
94. Σαπρίκη Άννα
95. Σκαλτσής Δημήτρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
96. Σκουλάς Μανώλης, πολιτικός μηχανικός
97. Σκρέτας Κωνσταντίνος, φοιτητής
98. Σπανουδάκη Βασιλική, Συνταξιούχος
99. Σπανουδάκη Ρένια, Νομικός
100. Σπανουδάκης Αντώνης, Οικονομολόγος
101. Σπανουδάκης Ζαχαρίας, Συνταξιούχος
102. Σπυράκου Μαρία, διοίκηση επιχειρήσεων
103. Σταθοπούλου Κική, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών
104. Σταμάτης Γιώργος, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
105. Σταμάτης Κώστας, σπουδαστής
106. Σταματοπούλου Κατερίνα, χρηματοοικονομική σύμβουλος
107. Στάμος Κωνσταντίνος, συνταξιούχος
108. Στέφανος Κρεμέτης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης
109. Στεφάνου Νίκος, εκπαιδευτικός
110. Τζιάκος Θωμάς, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(μηχανικός Η/Υ)
111. Τζιβανης Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος
112. Τζίμα Έλενα
113. Τσατσαρούνος Στέλιος
114. Τσιαμούρας Δημήτρης, φοιτητής
115. Τσουκαλάς Κώστας, νέος δικηγόρος
116. Τσούμας Γιώργος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (μηχανικός χωροταξίας και πολεοδομίας)
117. Φωτιαδου Γεωργια
118. Χαντές Κώστας ,νέος εργαζόμενος
119. Χατζηπέτρου Αλέξανδρος
120. Χατζής Νίκος, φοιτητής
121. Χιοκτουρίδης Νίκος, φοιτητής
122. Χουχούμης Γιώργος,
123. Χρηστίδης Κώστας
124. Χριστοδουλιδης Μανωλης
125. Χριστοδούλου Χρήστος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
126. Χρονόπουλος Γιάννης, Νέος Επιχειρηματίας
127. Ωρολογά Άννα, Οικονομολόγος

Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ΉΛΙΟ πάνω από την Ελλάδα !!


Θα δανειστώ μια φράση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, του δικού μας Ανδρέα που αποτυπώνει θαρρώ και μια πραγματικότητα, Η οικονομία είχε πει είναι κυρίως κλίμα ! Αν διαμορφώσεις δηλαδή ένα ευνοϊκό κλίμα στην αγορά μπορείς να κινητοποιήσεις δυνάμεις παραγωγικές της οικονομίας που θα την κινήσουν προς τα μπρος! 


Σκέφτομαι λοιπόν το κλίμα που δημιούργησαν οι δυο συνέταιροι της καταστροφή τα τελευταία 3 χρόνια: " βουλιάζουμε ","καταστρεφόμαστε ", "χρεωκοπούμε " και άλλα τέτοια παρεμφερή ήταν στο ανθολόγιο τους σε ημερήσια διάταξη προκειμένου να δικαιολογήσουν όσα αντιλαϊκά, αντιπαραγωγικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα έπαιρναν!

Παπανδρέου και Σαμαράς και μετέπειτα Βενιζέλος και Σαμαράς έρχονταν κάθε βράδυ ανελλιπώς να μας πουν πόσο μαύρα είναι τα πράγματα, πόσο αντιπαραγωγικοί είμαστε, πόσο γραφειοκρατικός είναι ο δημόσιος τομέας μας και πως αν δεν επιδείξουμε δημοσιονομική πειθαρχία και προσήλωση στα χαράτσια τους η καταστροφή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη! 


Κατόπιν μας καληνύχτιζαν, μας σκέπαζαν με τρυφερότητα και μας άφηναν να απολαύσουμε έναν ήσυχο ύπνο! Κάθε μέρα επί 28 μήνες! Παράλληλα φρόντιζαν να εξηγούν στους ξένους τοκογλύφους , αγορές sic όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν, πόσο διεφθαρμένο λαό κυβερνού ! Μπαταχτσήδες, φοροφυγάδες, κλέφτες , δωρολήπτες και κάθε μορφής απατεώνες είναι οι σύγχρονοι απόγονοι του Περικλέους και αυτοί οι καημένοι οι ηθικοί αδυνατούν να μας κυβερνήσουν!

Μέσα σ΄αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που οι ίδιοι δημιούργησαν εντός και εκτός των τειχών, περίμεναν η οικονομία μας να αναπνεύσει , να γίνει παραγωγική, να δεχτεί επενδύσεις από ντόπιους και ξένους!Είναι ποτέ δυνατόν;




Έχω την αίσθηση ότι οι νέες δυνάμεις που αναδείχθηκαν μέσα από τα συντρίμμια του παλιού πολιτικού κατεστημένου είναι οι μόνες που μπορούν να επανεκκινήσουν την οικονομία μας! Να κάνουν τον Έλληνα να αισθανθεί εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του, να βγει, να ρισκάρει, να παράγει! Η συνταγή της χρεωκοπίας που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν από κοινού στη ζωή μας 

ΤΕΛΕΙΩΣΕ! 


Στις 17 Ιούνη με πίστη και αισιοδοξία στις δυνάμεις μας, με χαμόγελο και ανακούφιση κλείνουμε την πόρτα στο παλιό το διεφθαρμένο το σάπιο! Ανοίγουμε το παράθυρο στην ελπίδα και το μέλλον το δικό μας και της πατρίδας μας! Λέμε όχι σε όλους αυτούς που μας εξύβρισαν, μας  κατασυκοφάντησαν, μας ΔΙΕΛΥΣΑΝ! 


Λέμε ναι στην νέα αριστερή προοδευτική πρόταση, σε όλους αυτούς που την ώρα που ο λαός μας υπέφερε κάτω από την Γερμανική μπότα και τους ντόπιους υπηκόους της βρήκαν μια καλή κουβέντα να πουν για να τους αισθανθούμε στο πλάι μας!
Τη Δευτέρα 18 Ιούνη οι Γερμανοί φεύγουν από τα σπίτια μας!
Δημήτρης Νικολάου

Tο "Κίνημα της Πατάτας'' και στη Σάμο!


Το "Κίνημα της Πατάτας" ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα νέο τοπίο στο
εμπόριο, το οποίο είναι προς το συμφέρον του παραγωγού και του καταναλωτή!

Έτσι το κίνημα αυτό φτάνει και στη Σάμο το επόμενο Σάββατο στην Πλατεία Θεμ. Σοφούλη στις 10 το πρωί μετά από την διάθεση του προϊόντος και στη Μυτιλήνη την περασμένη εβδομάδα.
Τη διάθεση της πατάτας θα κάνουν παραγωγοί από την Αχαΐα με επικεφαλής τον παραγωγό κ. Μπεκίρη Γιωργάκη.
Η σοδειά είναι φρέσκια (Μαίου) και θα διατεθούν 50 περίπου τόνοι προς 10 ευρώ το τσουβάλι βάρους 23 κιλών.


Το πιο σημαντικό είναι πως θα διατεθεί δωρεάν, μεγάλη ποσότητα πατάτας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Σάμου, στο Δημοτικό Γηροκομείο και στους 4 Παιδικούς Σταθμούς του νησιού.
Το ζητούμενο χρόνων ολόκληρων λοιπόν, το έφερε η κρίση και έτσι με μια πρωτοβουλία που ήρθε μέσα από το διαδίκτυο (Face book) ήρθε το κίνημα αυτό και στη Σάμο.
Πηγή: Σαμιακή Γνώμη - Σαμιακό Βήμα

Οι δημοσκοπήσεις βλάπτουν σοβαρά την αλήθεια…


Τα τριάντα και χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική κυρίως μέσα από τη Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά και μέσα από τα διάφορα πολιτικά γραφεία, έχω δει πολλά ευτράπελα με τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκόποι όπως και τα κανάλια άλλωστε επιτελούν ένα συγκεκριμένο έργο. Πληρώνονται από κάποιους για να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.


Και από ποιους πληρώνονται; Από αυτούς που έχουν τη δυνατότητα. Από αυτούς που δανείστηκαν … δεκάδες εκατομμύρια από τους τραπεζίτες με υποθήκη την ψήφο μας μέχρι το 2040, και…που τώρα πρέπει να ανταποκριθούν στην υποθήκη.


Οι δημοσκόποι πληρώνονται για να παρουσιάσουν κάποιο αποτέλεσμα και φυσικά κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται. Προσπαθούν να καθοδηγήσουν την ψήφο εκεί ακριβώς που επιλέγουν.
Είναι οι ίδιοι που στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδιναν στη Ν.Δ 27%, στο ΠΑΣΟΚ πάνω από 20% και στον Σύριζα 8,5% εκτιμώντας τον μάλιστα ως πέμπτο κόμμα. Καμιά προσπάθεια να δικαιολογήσουν το “λάθος”, καμιά απολογία για την επιστημονική τους αλητεία, καμιά έστω συγγνώμη. Ένα απλό μπράβο λέγανε για το Σύριζα που κατάφερε μέσα σε μια εβδομάδα!!!!!! να ανατρέψει τα δημοκοπικά ευρήματα και ούτε γάτα ούτε ζημιά για την ανεπάρκεια τους…


Ε, λοιπόν φίλοι μου δε θα κάνετε το άσπρο μαύρο και η αλητεία σας θα φανεί πολύ γρήγορα (σε 20 μερούλες) και ψάξτε τότε γωνιά για να κρυφτείτε….
Η μόνη σταθερή δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή με το λαο. Και πιστέψτε με εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το μνημονιο θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων, η αριστερα θα σχηματίσει κυβέρνηση και τα δυο Γερμανικά κόμματα θα πάνέ εκεί που τους αξίζει. Στο περιθώρειο της Ιστορίας…
Γι αυτό ψαξτε αλλού για χρηματόδοτες!΄


Δημήτρης Νικολάου
Από ededousi μέσω vathiprasino & troktiko 
filologos10.wordpress.com

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ, "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" ΜΕ "ΣΥΡΙΖΑ"


Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Με δεδομένο ότι η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ", δεν θα κατέβει σε αυτές τις εκλογές μόνη της, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας προσωρινής Επιτροπής της, και εφόσον έχει εξαντληθεί η προσπάθεια για την προεκλογική τουλάχιστον ενότητα όλων των προοδευτικών αντικαθεστωτικών δυνάμεων, στη βάση μιας μίνιμουμ πολιτικής συμφωνίας, η γνώμη του "EFPALINOS",  είναι ότι η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" θα πρέπει να προχωρήσει ΤΩΡΑ σε διμερή συμφωνία με το "ΣΥΡΙΖΑ" διατηρώντας φυσικά την πολιτική και οργανωτική της αυτονομία. 



Φυσικά υπάρχουν αρκετές και σοβαρές ίσως διαφορές. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα για την ανάδειξή τους. Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε με σοβαρότητα και επάρκεια σε αυτά  που μας ενώνουν για να βγάλουμε τη χώρα και το λαό μας από τη κρίση, πάνω σε ένα προοδευτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα που μέσα από αυτό θα διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή και η περιφερειακή ισομερής ανάπτυξη για τους πολλούς και όχι μόνο για τους εκλεκτούς και λίγους. 

Σήμερα, και με βάση τα τελευταία αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών,  για το λαό μας ο "ΣΥΡΙΖΑ", αποτελεί το τελευταίο κοινωνικό ανάχωμα, απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση των αγορών, των τραπεζών , του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Κεφαλαίου. Οφείλουμε να βαδίσουμε μαζί αυτόν των δύσκολο αλλά και προκλητικό δρόμο, για να μπούμε φραγμός στα σχέδια  της κας. Μέρκελ και των αφεντικών της. 







ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΠΑΘΑΜΕ ΣΟΚ, ΜΕ Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ..!!



Ο κ. Βενιζέλος λειτουργούσε κατά εντολή συγκεκριμένων εργοδοτών και προχώρησε στην κατάλυση των εργασιακών συμβάσεων στη Πατρίδα μας.


Οι κοινωνικοί εταίροι ξεμπροστιάζουν τον Βενιζέλο! Πανικός στην Ιπποκράτους!


Δεν ξέρει από πού να κρυφτεί ο Βενιζέλος και το επιτελείο του! Τελευταία «βόμβα» έπεσε από τον ΣΕΒ, που ξεμπρόστιασε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε για τα εργασιακά. Θυμηθείτε ότι πριν από λίγες μέρες ο Βενιζέλος υποστήριξε ότι οι εργοδότες από την «πίσω» πόρτα πίεσαν την τρόικα για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ ο ίδιος δεν ήθελε.


Ο ίδιος ο ΣΕΒ, όμως, τον «άδειασε»! Με επιστολή που έστειλε προς την ΓΣΕΕ ζητάει να καταργηθούν οι νόμοι Βενιζέλου με τους οποίους μειώθηκε κατά 22% ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια! Όχι μόνο αυτό, αλλά κύκλοι του ΣΕΒ κατηγορούν τον Βενιζέλο ότι ο ίδιος, ως Υπουργός Οικονομικών τότε, πίσω από την πλάτη των κοινωνικών εταίρων «τα έδωσε όλα στην τρόικα» αποδεχόμενος χωρίς καμία διαπραγμάτευση την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. 


Ουσιαστικά ο Βενιζέλος αποδέχθηκε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντας εργοδοτών – όχι συνολικά του ΣΕΒ – που ήθελαν το «κράτος πατερούλης» να παρέμβει για να μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Ο Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, την περίοδο που συζητούσε με την τρόικα τα μέτρα για τα εργασιακά, όχι μόνο δεν προσπάθησε να βάλει «κόκκινες γραμμές», όχι μόνο δεν «ίδρωσε» διαπραγματευόμενος σκληρά, αλλά συμπεριφερόταν ως ντίλερ για την εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων εργοδοτών. 


Το μοναδικό πολιτικό εμπόδιο σε αυτό το ντηλ του Βενιζέλου ήταν η στάση της πρώην Υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη, η οποία είχε διαμηνύσει ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει το άρθρο 37, ούτε το δεύτερο Μνημόνιο. Θυμίζουμε, ότι η Κατσέλη ως Υπουργός Εργασίας είχε βάλει «κόκκινη γραμμή»  αποτρέποντας την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, με αποτέλεσμα να την ανασχηματίσουν όπως-όπως τον Ιούνιο του 2011. Φοβούμενος ο Βενιζέλος μήπως η Κατσέλη με την στάση της να μην καταψηφίσει το άρθρο 37 συμπαρασύρει κι άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχε εκβιάσει τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ότι αν δεν παραιτούσε την Κατσέλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε ο ίδιος θα έριχνε την Κυβέρνηση.


Ο Βενιζέλος του σήμερα, πίστευε ότι με την κωλοτούμπα που έκανε πριν λίγες μέρες, λέγοντας ότι θα διαπραγματευθεί για να αρθούν οι αντεργατικοί νόμοι που οι «κακοί εργοδότες» επέβαλαν μέσω της τρόικα, θα μπορούσε να παραπλανήσει τους πολίτες. Δεν υπολόγιζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή του κοινωνικούς εταίρους, οι οποίοι τραβάνε τα μαλλιά τους με τις καθημερινές κωλοτούμπες του Βενιζέλου. 


Το ξεμπρόστιασμα από τον ΣΕΒ δεν το περίμεναν στο ΠΑΣΟΚ. Το ξαναγράψαμε: η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις εντείνει τον εκνευρισμό Βενιζέλου ο οποίος θα γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος. Σύσταση προς ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.: δεν χρειάζεται να κάνετε καμία προεκλογική καμπάνια κατά του ΠΑΣΟΚ. Το φροντίζει για εσάς καθημερινά ο Βενιζέλος!


Λάμπρος Κ.
kafeneio-gr.blogspot.com