Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή Παπαθεοφάνους προς ASTRA AIRLINES για τη Σάμο

 

Επιστολή έστειλε στην εταιρία ASTRA AIRLINES ο δραστήριος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, προσπαθώντας να δώσει λύση στα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια που εμποδίζουν τους περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες να μετακινούνται "από" και  "προς" το Νησί μας. Εμείς ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να έχει πράγματι ένα καλό αποτέλεσμα, η εταιρία να ανταποκριθεί και επιτέλους να γίνεται η αεροπορική μετακίνηση με χαμηλό κόστος, όπως τουλάχιστον γίνεται στην έδρα της Περιφέρειας, τη Μυτιλήνη. 

Δημοσιεύουμε πιο κάτω ολόκληρη την επιστολή του κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Σάμος 27-02-2013
Αρ. πρωτ.: οικ. 8305/716

Προς
ASTRA AIRLINES
12ο χιλ. Εθνικής οδού
Θεσσαλονίκης Μουδανιών
ΥΠΟΨΗ Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΖΛΑΤΑΝΗ
Fax: 2310 489393

Θ. ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΘΕΜΑ: Διερεύνηση αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας - Σάμου από την αεροπορική εταιρεία ASTRA AIRLINES.

Κύριε Διευθυντά,

Η εξυπηρέτηση της αεροπορικής σύνδεσης της Σάμου με την Αθήνα, πραγματοποιείται καθημερινά από μία αεροπορική εταιρεία. Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με την προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και την μονοπωλιακή χρήση της αεροπορικής γραμμής, έχει εκσφενδονίσει το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων σε υπέρμετρο ύψος.

Η Σάμος είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός πόλος και τόπος υποδοχής επισκεπτών, μεταξύ των νησιών του Βορείου Αιγαίου και επανειλημμένα έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για το υψηλό αεροπορικό κόμιστρο με την Αθήνα, από τους τοπικούς φορείς και από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Η εταιρεία σας και ιδιαίτερα το πτητικό δυναμικό σας, γνωρίζει πολύ καλά την υπάρχουσα υποδομή του αερολιμένα Σάμου, λόγο της αεροπορικής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη.

Ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου, παρακαλούμε όπως διερευνήσετε την δυνατότητα εκ μέρους της εταιρείας σας, για εκτέλεση δρομολογίων αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας – Σάμου - Αθήνας.

Με εκτίμηση 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ 
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: