Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το πρωτοσέλιδο του "Σαμιακού Τύπου" και ο κ. Μανόλης Βασιλειάς

 
Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο του έγκριτου "Σαμιακού Tύπου", αισθανθήκαμε την ανάγκη να αποσαφηνίσουμε και να θυμίσουμε ότι είμαστε μεν ίσοι, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτό το τόπο. Κάποιοι φαίνεται να δικαιώνονται και κάποιοι να διαψεύδονται από την ίδια την ζωή και  τις εξελίξεις.   

Πράγματι το 2010 όταν είχε ξεκινήσει η διαβούλευση για το χωροταξικό της νέας τότε Αυτοδιοικητικής χάρτας της χώρας, ενταγμένη στο Νομοσχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", οι περισσότεροι τότε αυτοδιοικητικοί λειτουργοί στο Νησί μας είχαν ταχθεί υπέρ του Σεναρίου του ενός Δήμου για τη Σάμο. 

Ο κ. Κάρλας σαν Νομάρχης, ο κ. Ζάχαρης, ο κ. Στάντζος, ο κ. Πετρούσκας σαν Δήμαρχος Βαθέος, ο κ. Γεωργιάδης σαν Δήμαρχος Πυθαγορείου, ο πρώην Βουλευτής του " ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" και τόσοι άλλοι προσπαθούσαν να μας πείσουν πόσο σημαντική και καινοτόμα θα ήταν μια τέτοια εξέλιξη. 

Αυτό προώθησαν τότε και ψήφισαν και στη συνέλευση της ΤΕΔΚ Σάμου όσοι από αυτούς συμμετείχαν, μαζί με τις επιρροές τους. Σήμερα φαίνεται πλέον έντονα και ανάγλυφα το αδιέξοδο εκείνης της άποψης και της δογματικής θέσης όπου τελικά και επικράτησε. 

Να θυμίσουμε ότι η παράταξη του ΚΚΕ ήταν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, δηλαδή 4 Δήμοι για το  Νησί μας. Να θυμίσουμε επίσης ότι ενώ τότε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη της στην Αυτοδιοίκηση μιλούσαν φραστικά για δύο Δήμους, στη τότε συνέλευση της ΤΕΔΚ ψήφισαν τη πρόταση του ΚΚΕ

Το πρωτοπαλίκαρό τους τότε, ο Δήμαρχος Καρλοβάσου κ. Παναγιώτης Λυμπέρης, ενώ στη τοπική του κοινωνία έλεγε και διαλαλούσε την αναγκαιότητα των δύο Δήμων τελικά ψήφισε για 4 Δήμους στο Νησί μας. 

Ο μόνος που από την αρχή εισηγήθηκε και ψήφισε το σενάριο των δύο Δήμων ήταν ο τότε Δημοτικός και σήμερα Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλειάς, όπου η πρότασή του τότε στη συνέλευση της ΤΕΔΚ, πήρε μόνο τη δική του ψήφο. 

Αλλά όπως στη ζωή, έτσι και στη πολιτική και στην αυτοδιοίκηση τα λάθη μπορούν να διορθωθούν.

Αν σήμερα αποτελεί πλέον κοινή  πεποίθηση η αναγκαιότητα των δύο Δήμων, ολόκληρη  η Σαμιακή κοινωνία με τους φορείς της θα μπορούσαν να το παλέψουν συλλογικά και να το κερδίσουν. Με λίγα λόγια, "από εμάς τους ίδιους εξαρτάται το παρόν και το μέλλον μας". 

Σήμερα λοιπόν δημοσιεύουμε την τοποθέτησή του κ. Μανόλη Βασιλειά στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο Βαθέος όπου αναλύεται, από το 2010,  η αναγκαιότητα της ύπαρξης δύο Δήμων στη Σάμο για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας των τότε γεγονότων.


manolis-vasileias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: