Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Προσφορές για ξεπούλημα κάνει ο Σαμαράς στην Κίνα

“ Τα ξεπουλά όλα σε τιμή ευκαιρίας ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός ”

Με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν φιλέτα του δημοσίου (αεροδρόμια και αερογραμμές, τουρισμό και real estate, λιμάνια και σιδηρόδρομους) συναντήθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα.


Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς είχε επαφές με εκπροσώπους των Huawei, ZTE, China Development bank, China Import Export Bank, China Minsheng Bank και Cosco. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Χαντζόου, όπου μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής που συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στην αστιατική χώρα πήραν μέρος στο επιχειρηματικό συνέδριο στο Πεκίνο υπό τον τίτλο «Greece - China Business Forum: The New Silk Road» με τη συμμετοχή επιχειρηματιών Eλλάδας και Κίναςεπιζητούν «επενδύσεις» (βλέπε λεηλασία του δημοσίου πλούτου).
 
Όπως σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, σκοπός του ταξιδιού του Σαμαρά είναι «να εκποιηθούν και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, τομείς στρατηγικής σημασίας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για τη χώρα».
alterthess.gr/ periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: