Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σάμος: Πορεία Ειρήνης στη Μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη




Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη διοργανώνει όπως κάθε χρόνο ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ στη μνήμη του Αγωνιστή - Μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ειδικά φέτος η ΠΟΡΕΙΑ έχει ιδιαίτερο συμβολισμό αφού στις 22 Μάη συμπληρώνονται 50 χρόνια από την δολοφονία του από το παρακράτος.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΗ με αφετηρία την Πλατεία Παλαιοκάστρου στις 11 το πρωί και θα τερματίσει στην Πλατεία Πυθαγόρα του Βαθιού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά η φετινή ΠΟΡΕΙΑ από τις επικίνδυνες εξελίξεις που έχουμε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου όπου ετοιμάζεται μεθοδικά από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ), πολεμική αναμέτρηση εναντίον της Συρίας και του Ιράν, με στόχο τις ενεργειακές πηγές της περιοχής και τον έλεγχο των αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.


Μια πολεμική αναμέτρηση στην οποία η κυβέρνηση της χώρας μας είναι ήδη εμπλεκόμενη και η οποία θα φέρει τεράστια δεινά για τον Ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Γι' αυτό η συμμετοχή στην ΠΟΡΕΙΑ των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας του νησιού μας, που πρώτη θα σταλεί στα σφαγεία του πολέμου, είναι ανάγκη και καθήκον επιτακτικό για να απαιτήσουμε:

  • Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν
  • Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από αυτούς τους σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.
Στην ΠΟΡΕΙΑ μας θα πάρει μέρος και αντιπροσωπεία συναγωνιστών μας από την Επιτροπή Ειρήνης Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: